09.08.2024.

16:07

Foto: Tanjug

Sport

Selektor Srbije blista! Nije važno da li idemo na Hrvate ili Mađare...

Vaterpolo reprezentacija Srbije uspela je da savlada SAD u polufinalu Olimpijskih igara u Parizu sa 10:6 i tako se plasira u  finale prestižnog turnira. 

Borbu za zlato naši momci vodiće protiv Hrvata ili Mađara (19.35) u nedelju, a naš selektor spušta loptu nakon što su naši vaterpolisti deklasirali Amere.

- Zadovoljni smo, kako ne! Ušli smo u finale Olimpijskih igara! Ovo su najbolje dve utakmice koje smo odigrali do sada, mislim na Grčku i na SAD. Možemo da budemo zadovojljni jer smo igrali često sa igračem manje. Čestitam momcima i stručnom štabu. Moramo da se oporavimo i da se fokusiramo na predstojeće finale. Nemamo neku želju, niti biramo protivnika, najvažnije je da se oporavimo i odigramo kao znamo, ali činjenica je da se radi o dve sjajne ekipe - istakao je Stevanović.

Informer

Osvrnuo se Stevanović na činjenicu da su sudije bile i te kako oštre prema našim igračima.

- Hrabri što smo u odbrani sa igračem manje bili fantastični, ali moraće da bude bolje u finalu ako želimo da osvojimo zlato. Imali smo 18 isključenja, ali odlično smo se branili. To je to, jednostavno odbrana mora da bude na visokom nivou! Raslo nam je samopouzdanje, prvo u četvrtfinalu, a evo i sada! I u Riju i u Tokiju samo sa četvrtog mesta u grupi otišli u finale i sigurno je da nam znači iskustvo momaka koji su tada bili u timu! 

Na klupi Amerike sedeo je proslavljeni srspki stručnjak Dejan Udovičić, koji nas poznaje kao svoj džep.

- Dejan je upisan u istoriju srpskog vaterpola, radi sjajan posao u Americi, nadam se da će ostati dugo tamo i  da će Amerika da osvoji bronzu - poručio je Uroš Strevanović- 

Podsetimo, naša reprezentacija je grupnu fazu prošla kao četvrta, ali je i sa te pozicije u četvrtfinalu uspela da savlada Grčku.