09.08.2024.

16:36

Foto: reuters

Sport

Prve reči "delfina" nakon pobede! Vico: Osvetlali smo obraz našoj braći košarkašima! Drašović: Samo mi znamo šta smo morali da prođemo do finala!

Vaterpolisti Srbije savladali su reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 10:6 u polufinalu, i tako se plasirali u samu završnicu Olimpijskih igara u Parizu. 

Nakon smene generacija malo ko je verovao u ovakvu igru našeg nacionalnog tima, koji igra kao švajcarski sat onda kada je to najpotrebnije. Dvostruki olimpijski šampioni bili su odlučni u tome da se plasiraju u finale, i u tome su uspeli.

Nakon meča svoje utiske su izneli srpski vaterpolisti Nemanja Vico i Radomir Drašović, koji su odlučni u tome da još uvek ništa nije gotovo, te da trebaju da se fokusiraju na finalni meč.

Posle Grčke smo se okrenuli polufinalu i samo to nam je bilo u glavi. Na jedan korak smo do sna svih, od prvog do poslednjeg. Maštali smo i sanjali o ovom momentu. Svi smo pokazali karakter. Posle onakve grupe da pobedimo Grčku i sada Ameriku je stvarno veliki podvig. Čekamo protivnika za finale. Mislim da smo svi spremni da damo sve od sebe u samoj završnici takmičenja. Ovo će biti utakmica karijere skoro svima nama. Za ovo sam trenirao, ustajao rano, trenirao ceo život. Ostaviću poslednji atom snage makar me izbacili iz bazena. Sve ću dati od sebe i nadam se da ćemo da slavimo zlato. Gledaćemo večerašnje finale, ko god da dođe svejedno je, ne priželjkujemo nikoga. To će bit jedna izuzetna utakmica. Osvetlali smo obraz našoj braći košarkašima - poručio je Vico.

Informer

 

Na njegove reči nadovezao se i vaterpolista Novog Beograda, Radomir Drašović, koji je naglasio da nije bitno ko će biti protivnik u finalu, jer će pobediti onaj ko ostavi srce na terenu.

- Samo mi znamo kroz šta smo morali da prođemo do finala, nije manjkalo timskog duha. Danas smo izgledali i igrali odlično, odbrana, fokus, smirenost, sve je bilo na nivou. Nećemo stati na ovom, imamo fore sat-dva da dođemo sebi i posle krećemo da se spemamo za sledeću utakmicu. Nije važno da li će preko puta nas biti Hrvatska ili Mađarska. Pobediće srce i tim - poručio je Drašović.