09.08.2024.

16:42

Foto: Reuters

Sport

Došli smo da osvojimo zlato, a ne da uđemo u finale! Biće pakleno

Rašović je plakao od sreće posle pobede nad Amerima od 10:6, ali Jakšić ističe da ništa još nije gotovo.

- Samo mi znamo kroz šta smo sve prošli, svaka čast ekipi, čestitam svima posebno. Naravno, utakmicu zaboravljamo i okrećemo se finalu. Nismo došli da uđemo u finale nego da ga osvojimo. Takođe, vratili smo malo Amerima za poraz košarkaša sinoć i nadam se da ćemo uspeti da osvojimo finale. Nije vreme za plakanje, plakaću kad osvojimo finale. Nismo još uradili ono što hoćemo - istakao je Jakšić. 

Informer

Sa njim je u timu i njegov mlađi brat Petar, a mnogi ih već upoređuju sa Duškom i Gojkom Pijetlovićem. 

- Čekajte, nismo još kao braća Pijetlović. Drago mi je što smo zajedno tu. Verujem da ovo može da bude pakleno finale. Ko god da nam bude protivnik, biće klasik. Znači nam velika podrška. Šta da vam kažem, mama i devojke su bile tu, već su nam talija - ocenio je Jakšić. 

Nešto emotivniji bio je Strahinja Rašović, koji je u jednom delu govorio kroz suze.

- Da nismo verovali ne bismo ni došli. Najbolje mi znamo kroz šta smo prošli u ove dve godine od Tokija i kako smo gubili i čemu smo bili izloženi i kako su na nas gledai is ve ostalo. Ali sam znao da će to da dođe. Nijednog momenta nije došlo do pucanja u timu nego smo se držali svi zajedno. Letos smo se okupili sa namerom da napadnemo olimpijsko zlato. Uvek sam govorio da Srbija ide na zlato u vaterpolu - poručio je Rašović. 

Informer

Tokom grupne faze Srbija nije briljirala, ali sada je sve u redu. 

- Zasluženo smo ovde, jer smo kroz grupu prošli kroz mulj i blato. Verovao sam da je to put koji mora da se prođe. Nemoguće je na olimpijskom turniru igrati osam utakmica u visokom ritmu. Uh, najsrećniji sam na svetu i zbog nas i zbog vas koji ste navijali. Izvinite zbog suza. Ovo je ono što sanjaš kad si mali, najlepši momenti u sportskoj karijeri. Hvala svima na podršci - zaključio je Rašović.