09.08.2024.

17:00

Foto: Reuters

Sport

Neka dođe ko god hoće! Srpski vaterpolisti zagrmeli posle plasmana u finale

Kada je retko ko očekivao finale, izabranici Uroša Stevanovića su do njega došli, uprkos tome što su u grupi čak tri puta poraženi.

Emotivno su doživeli ovu pobedu naši momci, a Nemanja Ubović kaže da je njegov tim bio mentalno jači.

- Čestitao bih ekipi na borbi i agresivnosti. Ispoštovali smo sve planove, koje smo prethodno dogovorili. Iako smo počeli sa igračem manje, izborili smo se. Mislim da smo bili mentalno jači. Verovali smo jedni u druge, igrali smo jako i hteli smo da sve dovedemo do perfekcije. Pri kraju smo bili rasterećeniji jer smo vodili, zadovoljni smo - poručio je Ubović.

Miloš Ćuk je jasno stavio do znanja da nije bitno ko će u finalu u nedelju biti prekoputa.

- Realizovali smo sve šuteve kako smo želeli, napad nam je bio oldičan. Igrali smo zadvoljavajuće. Idemo dalje, osvojili smo medalju ali nećemo se zadovoljiti ovim. Imamo još dva dana do finala. Nije bitno ko će biti preko puta, bavićemo se isključivo nama. Nadam se da ćemo stići da se oporavimo do nedelje i verujem da ćemo igrati jednako dobro ili čak bolje nego danas - jasan je Ćuk.

Sava Ranđelović je bio posebno inspirisan i naglasio je da mu je drago što niko u timu nije pravio haos.

 - Bili smo smireni do kraja nismo pravili nikakav haos, iako smo imali dosta isključenja. Sve je funkcionisalo perfektno, čestitam momcima na ovoj utakmici. Još nije gotovo. U finalu moramo da damo još 200 odsto što nam je ostalo i da probamo da pobedimo - smatra Sava Ranđelović.

Informer