09.08.2024.

17:43

Foto: Reuters

Sport

Pešić pred Nemačku: Moramo da zacelimo rane i vratimo se u prvobitno stanje!

Bezmalo 30 sati nakon šokantnog i, pre svega - nezasluženog, poraza od Amerike u polufinalu Olimpijskih igara, srpski košarkaši moraju ponovo na parket. Četa Svetislava Pešića se u subotu od 11 časova protiv Nemačke bori za srebrnu medalju, a tim povodom se pred novinarima u Parizu pojavio i naš selektor. 

- Što se nas tiče prvo moramo da zacelimo rane od jučerašnje utakmice i vratimo tim u prvobitno stanje - fizički i psihički. Potpuno smo okrenuti narednom protivniku, danas smo održali jedan sastanak sa igračima, a večeras pred spavanje će biti analiza. Sutra rano ustajemo pošto je utakmica na programu u 11 sati - rekao je Svetislav Pešić. 

Nemačka je bila rival Srbije i na prošlogodišnjem Mundobasketu. "Panceri" su tada slavili i došli do svetske titule, a selektor naše reprezentacije dodaje da tajni između dveju reprezentacija nema. 

- Znamo sa kim igramo, vrlo poštujemo narednog rivala. Izvanredna ekipa, timski organizovana košarka i veoma borbena. Pokazali su tokom poslednje dve-tri godine da su izrasli u ozbiljan tim. Moramo da pronađemo prava rešenja na obe strane parketa, naravno, nije bilo mnogo vremena, ali ih dobro znamo. Potrebno je da mislimo na naš plan igre, to je ono što nas najviše okupira - poručuje selektor Srbije. 

Kada je reč o zdravstvenom biltenu još uvek ništa nije poznato. 

- Prate nas zdravstveni problemi poslednjih dana, još uvek se ništa ne zna. 

Na početku svog izlaganja, selektor Pešić iskoristio je priliku da vaterpolistima čestita za plasman u finale Olimpijskih igara. 

- Želim da iskoristim priliku i našim vaterpolistima čestitam plasman u finale - podvukao je Pešić.