09.08.2024.

20:25

Foto: Tanjug/AP Photo

Sport

Ovaj čovek nije normalan! Embid menja reprezentaciju: Na sledećim Igrama nastupaću za Kamerun!

Uspeo je Džoel Embid u svojoj nameri da ga čitav svet zamrzi... Dugo željenu ulogu "žrtve" zaradio je obmanama, prevarama i bezkarakternim ponašanjem kako na parketu tako i van njega, a ništa drugačije neće biti ni u finalu Olimpijskih igara. 

Američki reprezentativac nalazi se na udaru navijača u Francuskoj tokom čitavog turnira, a najviše se zamerio baš domaćinu. Bio je Embid već viđen u dresu "trikolora", ali je uoči Olimpijskih igara odlučio da se više oseća kao Amerikanac i da će nastupati za tim Stiva Kera. Upravo zbog toga, navijači u Bersiju će mu sutra zviždati svaki put kada bude imao kontakt sa loptom. 

Budući da je takvu atmosferu sam birao i režirao, Embid će uživati u ulozi žrtve i tokom finala na Olimpijskim igrama. 

- Volim Francusku, ali me ne plaše. Nisam bio kod kuće i razmišljao: "O moj Bože, želim da igram sa Francuskom, nadam se da će se tako završiti, jer bi to bio divan završetak, da bi navijači bili ludi, da ću moći da uživam u njihovim zvižducima", što ću još da uradim u finalu. Postoji samo jedan cilj: osvojiti zlatnu medalju, ma koliko to koštalo - poručio je Embid pred finale Olimpijskih igara. 

Centar Filadelfije otišao je korak dalje i najavio da će na narednim Olimpijskim igrama nastupati za reprezentaciju Kameruna budući da će misiju u dresu Amerike završiti u Parizu. 

- Dobro iskustvo predstavlja igranje u reprezentaciji SAD. Teško je biti odsutan od kuće i porodice nekoliko nedelja, ali grupa momaka ovde puno je pomogla. Pariz je sjajan grad, sledeći je LA. Možda neću biti sa timom SAD, možda ću biti sa Kamerunom - podvukao je Embid. 

Inače, Džoel Embid rođen je u Kamerunu, ali je veći deo svog života proveo u Francuskoj zbog čega ima njihov pasoš.