09.08.2024.

21:05

Foto: OKS

Sport

ŠTETA! Aleksandra Perišić ostala bez zlata!

Šteta... Imala je Aleksandra Perišić sjajnu šansu da Srbiji u Parizu donese treću zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, ali je zastala na poslednjem koraku. Vivijan Marton bila je bolja od naše borkinje u velikom finalu sa 2:0. Ipak, na radost svih nas naša tekvondistkinja iz kluba "Azija" na svom prvom nastupu na Igrama obezbedila je srebrnu medalju! 

Mađarica je dobro otvorila borbu i pogotkom u glavu stekla ogromnu, ispostaviće se, nenadoknadivu prednost. Uspela je Aleksandra Perišić da smanji zaostatak, ali ne i poravna rezultat u prvoj rundi. Slično se završila i druga iako je srpska borkinja uspela da dođe do prednosti, no, Vivijan Marton je preokrenula i došla do zlata. 

Možemo konstatovati da je tekvondo, bez ikakve dileme, tradicionalno uspešan sport za Srbiju na Olimpijskim igrama. Seriju je započela Milica Mandić u Londonu davne 2012. godine, a bebu medalja nastavila je danas Aleksandra Perišić. Iako je tekvondistkinja ostala poslednja šansa srpskog tima u Parizu, uspela je da se izbori sa pritiskom i na svojim prvim Igrama dođe do medalje. 

Informer

 

Bila je Aleksandra Perišić na teškim mukama već u prvom kolu na Olimpijskim igrama pošto je nakon preokreta savladala rivalku iz Uzbekistana. U poslednjim sekundama je srpska tekvondistkinja došla do ključnih bodova i obezbedila treću rundu u kojoj je dominantno prošla do četvrtfinala, a tamo je bez mnogo problema eliminisala borkinju Sasikarn Togčan sa Tajlanda. 

U polufinalu je čekala teška prepreka! Jedna od glavnih favoritkinja u kategoriji do 67 kilograma Đi Song pokušala je da savlada Aleksandru Perišić, ali je naletela na srpski zid. Najbolje je srpska borkinja pokazala u borbi za finale pošto je ubedljivo, sa 2:0 (11:4, 9:1) bila bolja od Kineskinje i obezbedila meč za zlatnu medalju. 

Nažalost, tamo je sačekala silno motivisana Mađarica. 

UŽIVO: 

DRUGA RUNDA: 

2:4 - Kraj  za Aleksandru Perišić! Mađarica Vivijana Marton je nova olimpijska šampionka! 

2:2 - BRAVO! Pogađa Aleksandra Perišić rivalku nogom u oklop, ali odmah uzvraća Mađarica istom merom! 

0:0 - Počinje druga runda! 

PRVA RUNDA:

1:7 - Ubedljivo Mađarica dobija prvu rundu u finalu kategorije do 67 kilograma. Imala je Aleksandra Perišić dobar pokušaj iz okreta, tražila je i čelindž, ali nije uspela da pogodi rivalku. 

0:5 - Šteta, uspeva Vivijan Marton da uveća svoju prednost u prvoj rundi pošto je nogom udarila u telo našu borkinju. 

0:3 - Počela je borba, agresivna je Mađarica od starta i pogađa Aleksandru Perišić nogom u glavu. 

PRE MEČA: 

21:40 - Evo ih... Na stručnjaču su izašle borkinje! Aleksandra, srećno! 

21:37 - Gotova je borba za bronzu u muškoj konkurenciji, sada je na redu meč Aleksandre Perišić i Vivijan Marton. 

21:28 - Sve smo bliži početku borbe! 

Informer

 

21:20 - Izvesno je da će meč naše Aleksandre Perišić kasniti neko vreme. Pre nego što izađe na stručnjaču na programu je duel za bronzu u muškoj konkurenciji do 80 kilograma. 

21:12 - Prema rasporedu, borba Aleksandre Perišić i Vivijan Marton počinje oko 21:20. 

21:08 - Srpska tekvondistkinja upisala je tri velike pobede i obezbedila medalju za našu zemlju. Aleksandra je u polufinalu bila bolja od velike favoritkinje Đi Song sa 2:0 (11:4, 9:1), a rival u finalu biće joj Mađarica - Vivijan Marton. 

21:05 - Dobro došli na lajv prenos finalne borbe na Olimpijskim igrama naše Aleksandre Perišić koja se bori za zlatnu medalju u tekvondu u kategoriji do 67 kilograma.