09.08.2024.

20:45

Foto: Tanjug AP

Sport

Ljudi, kakvo ludilo nas čeka! Srbija dobila rivala u istorijskom vaterpolo finalu! Protiv njih za zlato!

Prva četvrtina protekla je u egalu. Na startu odmah golovi. Joković je probio mađarsku odbranu, a Janšik odgovorio sa igračem više u bazenu. Mađari su se prvi oslepili na 3:1, ali to nije dugo trajalo Vamos je srećno pogodio uz pomoć golmana Bijača, a Fekete je sve kaznio posle izgubljene lopte Hrvata. Fatović je smanjio. 

U drugom kvartalu, Hrvati su preokrenuli. Bijač je odbranio penal, ali Mađari su ipak opet poveli. Odlična reakcija hrvatskog golmana, ali se lopta odbila do Vamosa koji je iz drugog pokušaja uspeo da se upiše u strelce. A onda - preokret. meri, Mađari nisu uspeli da zaustave šuteve Fatovića koji je postigao pet pogodaka. Od 4:3 za Mađare, Hrvati su poveli 7:5.

Informer

 

U trećoj deonici ponovo izjednačena borba, Mađarska je stizala Barakude, ali su Hrvati odmah vraćali i treća četvrtina završena je 9:7.

U poslednjoj četvrtini, koliko je to bio pravi rat u bazenu potvrđuje činjenica da je viđen samo jedan pogodak, Mađari su smanjili golom Nađija, ali nisu imali snage za izjednačenje i Hrvatska je izborila veliko finale sa Srbijom.

Finalni meč na programu je u nedelju od 14 časova.

Prethodno će se u meču za bronzu sastati Mađarska i SAD od 10 časova.