10.08.2024.

14:25

Foto: AP/Photo

Sport

Srbi su nas slomili, hteli smo ovu medalju! NBA zvezda utučena zbog "orlova"!

Trenutno član Toronto Raptorsa proglašen je najkorisnijem u prošlogodišnjem finalu, kada su "panceri" protiv naših momaka slavili u finalu 83:77. Ipak, priznaje da je Nemačka žarko želela da se okiti bronzom u Parizu, ali ih je stigla "osveta" izabranika Svetislava Pešića.

- Svi smo slomljeni zbog poraza. Hvala treneru na svemu što je uradio za nacionalni tim, mislim da je zaslužan za uspehe i sve što smo napravili. Hteli smo ovu medalju, ali smo svakako uradili nešto što niko nije pre. Svi su nezadovoljni sad, ali radujemo se budućnosti. U poslednje tri godine igrao sam košarku kakvu nikad nisam u karijeri. Nema ega u svlačionici, to je talentovana ekipa. Postali smo najbolji na svetu prošle godine, ali nekad u životu ne možete da dobijete sve što hoćete - rekao je Šreder.

Informer

Šreder u duelu sa Srbijom

U najjačoj ligi sveta nastupa od 2013, i bio je jako bitan deo rotacije timova koji su imali izuzetne rezultate. 

Ocenjuje da je jaz između košarke u Evropi i u Sjedinjenim Američkim Državama nikad manji i da momci sa Starog kontinenta vladaju planetom.

- Evropska košarka nije šala. Srbija, Grčka, Španija, Francuska, Nemačka... mnogo je timova koji su sjajni. Slovenija i Dončić takođe. Svi timovi znaju kako se igra košarka na najvišem nivou. Naravno, NBA je i dalje najjača, ali Evropljani su sve bolji - objasnio je Denis.

Informer

Najbolji - Nikola Jokić

Za kraj se osvrnuo na poraz od Francuske u polufinalu i povukao paralelu između tog i današnjeg susreta sa Srbijom.

- Mogli smo da pobedimo Francusku, imali smo šanse. Oni su dali sve od sebe, borili su se 40 minuta. Igrali su bolje od nas, mi nismo imali energije. Tako je bilo i danas, mogli smo bolje, ali nije bilo energije - zaključio je nekadašnji plejmejker Los Anđeles Lejkersa.