10.08.2024.

16:41

Foto: reuters

Sport

Ko igra u finalu ne igra da izgubi! Predsednik VSS pred meč sa Hrvatima: Idemo na zlatnu medalju!

Naši vaterpolisti boriće se protiv reprezentacije Hrvatske sutra (14.00, RTS 1), za zlato na Olimpijskim igrama u Parizu! Srpski nacionalni tim je treći put zaredom izborio plasman u samu završnicu najveće sportske smotre, a uoči tog duela govorio je predsednik Vaterpolo saveza Srbije, Viktor Jelenić.

- Igre još nisu gotove, ostala je najvažnija utakmica. Ali lepo je kada znaš da je medalja ponovo naša. Nisu protekle ni jedne Olimpijske igre od Sidneja 2000. a da nije osvojeno odličje na najvažnijem takmičenju. Ovo je sedma olimpijska medalja u nizu i jako lepo zvuči da smo treći put uzastopno u finalu, da smo po tome isti kao Amerikanci u košarci - započeo je Jelenić, prenosi VSS.

Nekadašnji vaterpolista je još na pripremama pred Olimpijske igre nagovestio reprezentativcima da je cilj najsajnije odličje.

- Nije tajna, razgovarali smo o svemu, rekao sam da idemo na zlatnu medalju. I na konferenciji za štampu, pred turnir Srbija 2024 sam kazao da nam je cilj zlatno odličje. To je između ostalog i obaveza prema prethodnim velikim generacijama - dodao je Jelenić.

Informer

Vaterpolisti Srbije

Iako su vaterpolisti imali promenljive rezultate u grupnoj fazi, pokazali su snagu i kvalitet onda kada je to bilo najpotrebnije.

- Naš put je bio takav kakav je bio. Nema reprezentacije koja nije imala slab dan. Najvažnije je da smo na najtežim iskušenjima pokazali snagu, jedinstvo i želju da uspemo. U tome smo uspeli i već sada mogu od srca da čestitam i igračima i stručnom štabu na urađenom. Naravno i da se zahvalim svima koji su sve vreme bili uz nas, podržavali nas, kao i onima koji nisu davali podršku i njima zahvaljujem jer su nam davali snagu da idemo dalje - naglasio je bivši reprezentativac.

Prvi čovek Vaterpolo saveza istakao je i da je selektor reprezentacije Hrvatske, Ivica Tucak (54) njegov dobar prijatelj, kao i da je finale na Olimpijskim igrama veliki događaj za svakog reprezentativca. 

- Olimpijsko finale je veliki događaj, pre svega za sportistu. Čast je biti deo njega. Hrvatska je odlična ekipa, predvodi je moj veliki prijatelj, Ivica Tucak s kojim sam igrao u Crvenoj zvezdi. Svetski su prvaci, evropski vicešampioni ali finale je jedna utakmica u kojoj su šanse uvek pola-pola. Ko igra u finalu ne igra da izgubi - podvukao je Jelenić za sajt VSS.