10.08.2024.

19:52

Foto: Instagram

Sport

Ona je Mis Igara?! Prelepa je, ali nije ni videla Pariz (FOTO)

Reč je o zaista prelepoj devojci, koja još nema ni 18 godina, a takmiči se u disciplini skok motkom. Embla, međutim, nije ni predstavljala Norvešku u atletici na Igrama u Parizu. Ona je nekoliko dana pred početak OI osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu za takmičare do 18 godina.


Snimak upravo sa prvenstva održanog u Slovačkoj, na kojem je dugo u krupnom kadru Njerve dok se fokusira i koncentriše na skok, postao je preko noći viralan. Neko je pritom proturio neproverenu informaciju da se mlada Norvežanka takmiči u Parizu, pa su je u neformalnom izboru za najlepšu sportistkinju sveta i u brojnim anketama na portalima iz raznih krajeva Evrope i sveta proglasili za - mis!


Njerve je zaista lepa devojka, bilo da je smrtno ozbiljnog lica dok se koncentriše na skok, bilo da razoružava osmehom, ali Norvešku je u takmičenju u skoku s motkom predstavljala Lene Onsurd Recijus. 

Informer


Embla Matilde je mlada nacionalna šampionka u skoku s motkom, a osim pomenutog nedavno osvojenog srebra ima i jednu bronzu sa Evropskih olimpijskih igara mladih održanih prošle godine. Apsolutna je svetska rekorderka u uzrastu do 15 godina sa preksočenih 3,80 metara i ocene stručnjaka su da će proteći još mnogo godina dok neko ne obori njen rekord. Definitivno je pred njom svetla budućnost u atletici, sigurno ćemo je i gledati na nekim narednim Olimpijskim igrama, verovatno već u Los Anđelesu 2028. godine. Uostalom, ona ima sportski gen, jer je njen otac Sigurde Njerve bivši reprezentativac Norveške u troskoku.
 


Njena popularnost ogleda se i u tome da na društvenoj mreži Instagram ima samo devet objavljenih fotografija, a više od 53.000 pratilaca.