10.08.2024.

19:39

Foto: profimedia

Sport

Uh, kakav maler! Cabolov za 30 sekundi ostao bez medalje

Cabolov je u kategoriji do 74 kilograma slobodnim stilom u borbi za bronzu poražen od Amerikanca Kajla Daglasa Dejka rezultatom 10:4.

Prosto je neverovatno kako je Cabolov izgubio dobijen meč, jer na minut do kraja poveo 4:1. Ostalo je bilo 30 sekundi da privede partiju kraju, da sačuva prednost, ali Dejk se potom razgoropadio i odneo trijumf.

Samu završnicu obeležila je duga pauza i ona je očigledno uzdrmala našeg borca. Naime, pri rezultatu 1:0 za Dejka, usledio je poen za Cabolova i kako je ostalo bilo minut i po do kraja, momak rođen u Rusiji imao je prednost kao takmičar koji je poslednji osvojio poen.

Potom je Cabolov uzeo još dva boda, ali je onda Dejk tražio čelendž. Usledila je duga rasprava američkog borca sa sudijama. Čak i kad su arbitri za stolom obrazložili preko razglasa zašto čelendž nije uspeo, čime je Cabolov dobio dodatni poen za 4:1, Dejk je nastavio da se svađa. 

Publika, dotad opredeljena da podržava Amerikanaca, počele je da negoduje i zviždi, jer je njegovo ponašanje bilo sve samo ne korektno.

Kad je meč nastavljen, kao da se naš Hetik ohladio, a Amerikanac je krenuo na sve ili ništa. Kao buldožer je jurnuo na našeg takmičara i uspeo, nažalost, da ga dokusuri.

Prava je šteta što posle strelaca Mikeca i Arunovićeve, zatim Novaka Đokovića, tekvodistkinje Perišić, te košarkaša i vaterpolista, koji će se sutra boriti za zlato, nije stigla još jedna medalja u Srbiju.