11.08.2024.

12:18

Foto: OKS

Sport

Đoković je "Zlatni GOAT"! Legendarni Britanac pohvalio Novaka, pa poručio: Popeo se na svaki vrh koji postoji!

Bivši trener Endija Marija ne skriva koliko je impresioniran uspehom srpskog velikana Novaka Đokovića na Olimpijskim igrama u Parizu. Naš teniser je u finalu najveće sportske planetarne smotre savladao Karlosa Alkaraza i tako uzeo jedinu zlatnu medalju koja je nedostajala u njegovoj kolekciji. 

Peči je gostovao u jednom podkastu na "Tenis čenelu", i tom prilikom govorio u superlativu o srpskom asu koji je nakon toliko godina ostvario svoj san.

- Recimo to tiho, on je zlatni GOAT! Uvek sam pričao o najvećima u ovoj eri, ali ovo je nešto drugo. Kada pogledate njegovu godinu, taj nedostatak pobeda nad igračima iz Top 10, nedostatak titula, problem sa kolenom koji je zadobio na Rolan Garosu... On nije samo fenomenalan teniser, što svakako jeste, jer ne možete biti veliki a da niste fenomenalni. Ne možete da budete mentalni džin, fizički zver, morate da budete i sjajan igrač - smatra Peči.  

Informer

Novak Đoković

Nekadašnji teniser naglasio je da je Novakova zlatna medalja u Parizu upotpunila njegovu dugogodišnju karijeru.

- Lično, mislim da je ono što je Novak uradio u prošlu nedelje njegovo najveće dostignuće. Znam da je "ponavljanje" najteža stvar u sportu, nije lako, ali pokazuje da imate karakter. Ali vraćati se pet puta sa željom da pobedite, da uradite sve u sportu, to govori da se popeo na svaki vrh koji postoji - zaključio je Peči.