11.08.2024.

17:20

Foto: OKS

Sport

Amer brisao suze! Plakao sam zbog Đokovića

Amerikanac je tokom karijere 11 puta igrao protiv Srbina, od čega je devet puta poražen. Pomno je pratio Novakovu karijeru i svestan je bio koliko bi mu značilo da osvoji zlato na Olimpijskim igrama, budući da je to bila jedina medalja koja mu je nedostajala. 

Informer

 


Finale Olimpijskih igara Kveri je pratio sa suprugom, a kada je Đoković pobedio Karlosa Alkaraza i osvojio turnir, oboje su plakali.
- Ovo je medalja koja je Novaku najviše značila. Sedeo sam na sofi sa superugom i gledajući Đokovića, brisao sam suze. Onako, male, u uglu oka. I mojoj ženi su oči bile pune suza. Znate, nisam plakao ni kad sam se ženio ili dobio decu  - rekao je Kveri, poznat kao čovek koji retko pokazuje emocije.   

Informer

 


Đoković je osvojio 24 grend slema i ne planira da stane. Mnogi su se plašili hoće li teniser imati motiv dalje da igra, pošto ima 37 godina i osvojio je sve što je želeo. Ipak, Kveri veruje da će Novak i dalje nastupati, već ovog leta na Ju-Es openu i da će biti opasniji nego ikad
- Bilo kome drugom, trebalo bi pet do šest nedelja da se oporavi od emocija koje je Novak proživeo u finalu Olimpijskih igara, ali ne i njemu. Neće biti iznenađenje ako se pojavi u Njujorku. Očekujem da će biti sprema i opušten. Uostalom, on je uvek opušten, ali ovaj put dolazi baš rasterećeno, a to može da ga učini opasnijim nego ikad - zaključio je Kveri.