11.08.2024.

15:36

Foto: Tanjug/AP Photo

Sport

Samo mi smo verovali u ovo! Prve reči kapitena nakon treće zlatne medalje: Svaka nam čast!

Vaterpolisti Srbije treći put zaredom osvojili su Olimpijske igre, pošto su u istorijskom finalu "potopili" reprezentaciju Hrvatske sa 13:11 (5:2, 3:3, 3:3, 2:3) i tako još jednom potvrdili da nam u ovom sportu jednostavno nema ravnih! 

Odmah nakon meča svoje impresije izneo je kapiten "delfina", Nikola Jakšić, kojem je ovo treće zlato u kolekciji.

- Čestitao bih reprezentaciji Hrvatske na izuzetnoj borbi, zasluženo su ušli u finale. Ponosan sam na svoje saigrače, na svakog, od prvog do poslednjeg. Šta smo sve prošli kako bi stigli ovde, stvarno nemam reči. Samo smo mi, osim naših najbližih verovali u ovo. Zasluženo smo osvojili medalju, svaka nam čast! Meni je ovo treće zlato zaredom, pomešala su mi se osećanja. Sreća, iscrpljenost, oduševljenje. Ova mi je ubedljivo najdraža - istakao je Jakšić emotivno.

Informer

Nikola Jakšić

Potom je vaterpolista Novog Beograda naglasio da im je trijumf nad selekcijom Grčke u okviru četvrtfinala doneo dodatnu motivaciju da osvoje najsjajnije odličje u samoj završnici takmičenja u Parizu.

- Pobeda protiv Grčke nam je dala vetar u leđa da probijemo tu barijeru četvrtifnala. Nije nam bilo lako, ali uspeli smo. Mnogo sam srećan. Pamtiće se da smo osvojili ovo zlato timskim radom i duhom. Iz senke smo je osvojili. Ponosim se što sam kapiten ove ekipe i ovim momcima - objasnio je Jakšić.

"Delfini" su na Igre ispraćeni bez mnogo pompe i sa jako malim interesovanjem javnosti. Ipak, kapiten smatra da kada on i njegovi saigrači igraju na svom nivou, oni su selekcija koja se pita.

- Svi smo igrali kao ekipa i to je glavni razlog što smo osvojili. Kada igramo kako umemo, mi se pitamo! Niko nas nije računao u favorite, ali smo svima dokazali suprotno. Još uvek nisam svestan, treba još da mi se slegne sve - zaključio je Jakšić.