11.08.2024.

15:53

Foto: AP/Photo

Sport

Selektor Hrvatske slomljen: Ja sam sada najtužniji čovek na svetu!

Pre početka duela "barakude" su smatrane blagim favoritima, ali je situacija u bazenu bila potpuno drugačija. Nekadašnji vaterpolista ne želi da prihvati tu ulogu i smatra da su oba tima izjednačena u utakmicama kakvo je finale.

Takođe, ne uspeva da sakrije tugu zbog propuštene prilike za najsjajnijim odličjem.

- Ne postoji uloga favorita u finalu. Igrali smo protiv sjajne reprezentacije koju smo pobeđivali poslednjih par puta.  Želeli smo ovo zlato više od bilo koga, ali eto... Osvajaju se zlato i bronza, a srebro... Ja sam sada najtužniji čovek na svetu. Jeste ovo uspeh, ali u ovom trenutku deluje kao neuspeh - rekao je Ivica.

Informer

Ivica Tucak

Momci Uroša Stevanovića krenuli su silovito od samog starta i vrlo brzo se pokazali kao bolji tim u bazenu. 

Popularne "barakude" su počele da srljaju, da prave nekarakteristične greške. Najjače oružje Hrvata u dosadašnjem toku turnira, odbrana, prestalo je da funckioniše u najvažnijoj utakmici. 

Želim da čestitam Srbiji, bila je fantastičan tim i zasluženo su pobedili. Nema nikakve sumnje da su bili bolji, čestitam im kao sportista i čovek. Mi nismo bili dobri. Ne može se pobediti finale sa ovakvom odbranom. Radili smo suprotno od dogovora. Loša odbrana uticala je na nesigurnost u napadu. Primili smo nekoliko golova pri isteku napada, ali moramo pomenuti i njihov kvalitet. Mandića je čuvalo nekad i po tri igrača, ali eto... - rekao je stručnjak rodom iz Šibenika.

Informer

Neuspeh - vaterpolisti Hrvatske

Najtrofejniji selektor u istoriji Hrvatske je u nastavku analizirao igru i ocenio nesigurnost u napadu kao direktnu posledicu grešaka u odbrani. 

Čini se da je Srbija prelomila utakmicu onog momenta kada je pobegla na tri gola razlike.

- U jednom trenutku su se odlepili i primali smo olako golove. To nas je ubacilo u nesigurnost, a ona je neophodna za trofej. Dobro smo se pripremili, odradili smo skauting i delovali mirno pred meč. Par grešaka nas je koštalo na početku, iz toga smo počeli da tonemo. Forsirali smo nakon toga, uzimali loše šuteve i sve je krenulo nizbrdo. Golman Srbije je imao veličanstveno finale, moram da napomenem - ocenio je Tucak.