11.08.2024.

16:55

Foto: Tanjug/AP Photo

Sport

Ranđelović: Rintali smo kao konji za ovo! Drašović: Verovali smo u zlato!

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, pošto je u finalu pobedila selekciju Hrvatske rezultatom 13:11 (5:2, 3:3, 3:3, 2:3). Nakon meča usledila je svečana ceremonija i dodela odličja, a potom su svoje impresije izneli srpski vaterpolisti Radomir Drašović i Sava Ranđelović.

- Kao što smo najavili pred finale, ušli smo u utakmicu maksimalno i opet je tim pobedio. Mnogo mi je drago, posebno zbog svega što smo prošli kao ekipa tokom poslednje tri godine. Nije bilo lako zadržati ni veru u sebe, samopouzdanje. Verovali smo u nas i u zlatno odličje - istakao je Drašović.

Informer

 

Vaterpolista kragujevačkog Radničkog je po prvi put u karijeri sa reprezentacijom osvojio zlatnu medalju, pa su emocije tek sada počele da naviru.

- Pomešane su mi emocije, prvi put osećam zlatnu medalju sa reprezentacijom, ne znam ni kako da se ponašam. Nosi me sve, posebno ovi momci i ljubav koju gajimo. Možda vam kažem za nekoliko dana kakav je osećaj - podvukao je Drašović.

Na njegove reči nadovezao se i igrač mađarskog Vasasa, Sava Ranđelović. Iskusni vaterpolista našalio se da su on i njegovi saigrači "rintali ko konji" kako bi se pripremili za kontinentalnu smotru u francuskoj prestonici. 

- Ovo je postala i navika. Šalu na stranu, svi znao kroz šta smo sve prošli poslednje dve godine. Ovaj rezultat koji smo sada ostvarili je nešto nezapamćeno, jer stvarno niko nije verovao u nas. Prethodne dve godine smo stvarno rintali ko konji. I ispadali na neke gluposti i na neiskustvo, ali sada se sve vratilo. Osvojili smo Olimpijske igre treći put zaredom, stvarno čestitke momcima. Nijednog trenutka nismo posustajali, digli smo se krenuli bolje i krenuli da meljemo nakon grupne faze - istakao je Ranđelović.

Informer

Sava Ranđelović

Potom se Sava osvrnuo na atmosferu koja je dodatno uticala na motivaciju naših igrača, a nakon toga se zahvalio njegovoj, i suprugama svih saigrača koje su bile uz njih tokom pripremnog perioda i čitavog takmičenja.

- Ova atmosfera je san snova. Naravno, san svakog igrača je da igra pred 18.000 ljudi. Svaki put su tribine bile ispunjene do poslednjeg mesta, drago mi je što su i porodice bile tu da ovaj trenutak bude još slađi i lepši. Hvala našim suprugama koje su nas već dve godine trpele jer smo bili odsutni, ovo je i njihova zasluga. Čestitam stručnom štabu i svima. Verovali smo da možemo i znali smo da će biti sve kako treba - dodao je Ranđelović.