11.08.2024.

16:46

Foto: reuters/tanjug

Sport

Bićemo "gori" od košarkaša kad budemo slavili! Vaterpoliste preplavile emocije

"Delfini" su danas osvojili Zlatnu medalju na Olimpijksim igrama u Parizu, nakon što su u finalu pobedili Hrvatsku 13:11. Sada mogu da odahnu i proslave kako dolikuje. Svet je obišla slika košarkaša Srbije kako su slavili, a golman Filipović najavljuje još luđu proslavu vaterpolista. 

Informer

- Ušli smo rasterećeno u finale, igrali smo za našu dušu. Znali smo da ne možemo da izgubimo. Znate kad ste u nešto sto odsto sigurni. Svi smo verovali. Ne znam koliko godina Srbija nije izgubila nijedno finale. Verovali smo od početka. Kakav osećaj, pa himna...neopisivo...sad kreće slavlje i uživanje, posle onih dva i po meseca... sad ćemo da slavimo u kontrolisanim uslovima, ali kad dođemo u Beograd, onda ćemo verovatno biti i gori od košarkaša - nasmejao je novinare Filipović. 

Već je dobio nadimak Ministar 

- Zbog malera nisam hteo do sada da dajem izjave. Bilo je neizvesnosti u finalu, to na dva tri gola je uvek...u jednom napadu sve može da se okrene. Danas smo kao tim bili najbolji na svetu i nevažno je ko je iskočio, a ko ne. Imao sam dve sramotne odbrane u Dohi protiv njih i morao sam sad da im vratim. Sviđa mi se novi nadimak Ministar odbrane - zaključio je Filipović. 

Informer

Jednako ushićen bio je i Nemanja Vico koji sitče da je grupna faza bila teška, a onda je u igračima nešto "eksplodiralo". 

- Uh, ne znam kako da izrazim ovaj momenat. Celo leto smo trenirali jako i živeli smo za ovaj momenat. U grupnoj fazi je bilo teško, svi su mislili da smo došli da ispadnemo. Meni su ovo prve Olimpijske igre i zlato...ovo je san, dok sam bio klinac o ovome sam sanjao idući na treninge.  Verovali smo da je ovo naše već posle Grčke. Eksplodiralo je sve u nama. Verovali smo da idemo do kraja. Kako se otvorila utakmica u našu korist, samo smo održavali. Jedna od najtežih utakmica, i zbog pritiska i zbog...veliki ulog kad igraju Srbija - Hrvatska. Hvala ljudima koji su od početka bili uz nas. Ne samo kad pobeđujemo, nego i kad smo bili u blatu. To su ljudi koji cene i rad i želju i volju. Fenomenalan osećaj. Vraćamo se kući sa zlatom. Teška je medalja. Nekoliko nas je gledalo medalju na drugim sportovima. Baš o ovakvoj smo maštali - istakao je Vico.