11.08.2024.

17:17

Foto: Reters

Sport

Najbolju partiju odigrali smo protiv Hrvata! Selektor vaterpolista ponosan na momke

"Delfini" su pobedili Hrvate 13:11 i osvojili zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu. On ističe da su momci prošli kroz razne periode, a to je rezultiralo zlatnom medaljom.

- Osvojili smo ovo kao tim, a ne samo u napadu. Napad donosi pobede, a odbrana trofeje. To je glavni cilj, svi da igramo odbranu, ne samo golman, posebno od četvrtfinala. Tako je u svakom turniru, ne samo na Olimpijskim igrama. Odbrana je najvažnija stvar koja donosi trofeje. Ovo je bila naša najbolja partija. Najveći problem je bila "glava" i morali smo da vodimo računa o dogovorima. Momcima svaka čast, istrpeli su sve. Pobedili su sve svoje mane, nedoumice i strahove i zato su olimpijski sampioni - ocenio je Stevanović. 

Informer

Kako je takmičenje odmicalo, kaže da nije imao dilemu da će biti šampioni. 

- Pre Olimpijskih igara sam rekao da je vaterpolo jedan od najtežih turnira, devet mečeva u šest dana. Imali smo iskustva sa prethodnih Igara, imali smo loče dane, normalne stvari. Imali smo to iskustvo, gubili smo u grupi, ali to nije poremetilo naše samopouzdanje, znali smo da smo na pravom putu. Bili smo četvrti u grupi, a gledajte nas sada, slavimo zlato - istakao je selektor. 

Tradicija nalaže da vaterpolisti posle osvajanja zlata ubace seletkora u bazen, a to ni njega nije zaobišlo. 

- Držao sam se i pokušao da pobegnem, ali nisu mi dali. Makar neka tradicija. Držao sam se Dejanove tradicije. Nije da sam imao želju da skočim, ali su me uhvatili i nisam mogao da se opirem, jači su od mene. Imamo trojicu olimpijskih šampiona zaredom, nadam se da će Jakšić, Mandić i Ranđelović stići i Kevina Durenta sa medaljama, pošto je on jedini u ekipnim sportovima sa četiri zlata - opisao je selektor. 

Prisetio se kroz šta je prošao odpreuzimanja ekipe do ovog trenutka. 

Informer

- Preuzeo sam ekipu u teškom momentu, znate svi, ne bih se opširnije vraćao na to. Posle svih poraza verovali smo, naročito posle četvrtfinala Evropskog prvenstva, ti porazi su nam bili potrebni. Sve te stvari, neki ego, mane, sujete, manjak samopouzdanja, sve smo to ispravili zbog tih poraza. Sve što smo radili - radili smo iza zatvorenih vrata. Poslušali su me da ne čitaju vesti i komentare, da sačuvaju glavu i da pokažu koliko vrede. Nema šta nama ko da priča, niti da nam sa strane kreira atmosferu i mišljenje, već mi sami to moramo da uradimo - rekao je Stevanović. 

Poseban osvrt napravio je na Miloša Ćuka, koji je imao fantastičan učinak.

- Ćuku skidam kapu za zadnji gol. Ne samo za gol u finalu, nego ono što nam je doneo, neke interne stvari unutrašnje, on hoće da završi ali o tome ćemo da pričamo. Videćemo hoće li biti spreman recimo do 2032. godine - našalio se selektor.