11.08.2024.

17:37

Foto: reuters

Sport

"Delfini" uglas: Osećamo se kao Bogovi nakon pobede, tako je kad proradi srpski inat!

Vaterpolisti Srbije treći put zaredom osvojili su Olimpijske igre, pošto su u istorijskom finalu "potopili" reprezentaciju Hrvatske sa 13:11 (5:2, 3:3, 3:3, 2:3) i tako još jednom potvrdili da nam u ovom sportu jednostavno nema ravnih!

Po završetku duela sa popularnim "barikudama", svoje impresije izneli su srpski vaterpolisti Dušan Mandić i braća Viktor i Strahinja Rašović.

Informer

Dušan Mandić

Na njihove reči nadovezao se i Strahinja Rašović, koji je naglasio da su svi pojedinačno iščekivali ovaj trenutak, za koji su vredno radili prethodne dve godine. 

- Plakao sam nakon polufinala imao sam nalet emocija nakon utakmice. Ono što je najbitnije da nakon te radosti nismo izgubili glavu kada smo ušli u finale. Znali smo da nas čeka još jedan korak ka zlatu. Izuzetno sam srećan i ponosan, za ovakve stvari se živi i za ovakve stvari se bgavimo ovim sportom. Želim da čestitam mojoj ekipi i stručnom štabu na medalji i svima koji su verovali u nas. Čestitam ekipi Hrvatske na srebrnoj medalji i Amerikancima na bronzi. Srećan sam što smo postali olimpijski šampioni u Parizu, u gradu u kojem sam igrao dve sezone sa rođenim bratom. Čekali smo ovaj trenutak čitav život. Verovali smo u ovo od prvog dana da će doći i da će se kad tad vratiti - nadovezao se Strahinja.

Informer

 

Njegov mlađi brat Viktor iskoristio je priliku da se zahvali srpskom teniseru Novaku Đokoviću, kao i svim srpskim sportistima iz Olimpijskog sela, koji su im nakon poraza od Australije pružili veliku podršku.

- Osećamo se kao Bogovi. Čudo smo uradili. Poslednja tri finala, tri olimpijska zlata. Mislim da je svako na svoj način doprineo ovoj kruni karijere. Toliko naših ljudi nas je gledalo ovde, tolika euforija u svetu. Prisustvovali smo nečem najvećem i ovo ćemo pamtiti doveka. Čestitke Hrvatskoj i Americi, ali ovoga puta smo mi izašli kao pobednici. Pravi smo olimpijski šampioni, ne volim da se hvalimo ali tako je. Pravi smo vitezovi. Hvala svima na podršci, i svim sportistima u selu koji su nas bodrili, hvala Novaku Đokoviću koji je došao da nas bodri posle onog poraza od Australije, to nam je bila takva inekcija da je to neverovatno. Hvala nama međusobno koji smo bili i ostali tim do kraja. Poznati smo po sportu i po srpskom inatu. Od trnja do zvezda - podvukao je Viktor Rašović.