12.08.2024.

10:45

Foto: Tanjug/AP Photo

Sport

Najbolji na svetu! Srbin je MVP Olimpijskih igara!

Srpski vaterpolisti još jednom su dokazali da su bez premca, u francuskoj prestonici osvojili su treće uzastopno olimpijsko zlato i tako ispisali istoriju.

Jedan od predvodnika nove, podmlađene generacije je Dušan Mandić, koji je ozbiljno mučio protivničke odbrane. Postigao je čak 26 golova na osam utakmica, po čemu mu niko nije bio ravan.

Međutim, s obzirom da se na Olimpijskim igrama ne dodeljuju pojedinačne nagrade, predstavnici medija su odlučili da glasaju između sebe. Upravo su momka iz Kotora proglasili za MVP-ja turnira.

On se nalazi u idealnoj postavi, a tu su još i golman Adrian Vajnberg (SAD), kao i igrači Hanes Daub (SAD), Loren Fatović (Hrvatska), Alvaro Granados (Španija) i Jusuke Inaba (Japan).

Informer

Dušan Mandić

- Mislim da smo samo nas 13 plus treneri i najbliži verovali da možemo ovo, samo mi znamo šta smo prošli. Od smene generacija i tri godine bez medalje, neverovatno je. Kad si iskren i predan, samo tako može da se ispuni ovaj cilj. Treće zlato i četvrta olimpijska medalja, nisam ni sanjao, šta reći, neverovatno... Doživeli smo takvo nevreme, pomeli su nas Australija, Mađarska i Španija, ali smo verovali i osvojili zlato. Odbrana je bila fenomenalna - rekao je Mandić posle trijumfa nad Hrvatskom u finalu (13:11).

Za dete Partizana, a sada prvotimca mađarskog Ferencvaroša, medalja u Parizu je ukupno 16. u reprezentativnoj karijeri. Pored tri zlata, ima i bronzu sa OI, kao i zlato i bronzu sa Svetskog prvenstva i tri zlata sa evropskih šampionata.