13.08.2024.

10:19

Foto: Tanjug

Sport

Hrvati opčinjeni Srbima! Mi skromni, a oni spektakularni!

Ceo svet bruji o spektaklu u režiji srpskih navijača i prelepom dočeku za heroje iz Pariza.

Oduševljeno su košarkaši, vaterpolisti, Novak Đoković, Aleksandra Perišič, Damir Mikec i Zorana Arunović izašli na balkon, đuskali i slavili sa narodom, a to nije promaklo medijima u regionu.

Čak su i Hrvati morali da skinu kapu našem narodu, a jedan od najčitanijih tamošnjih portala, Index.hr, objektivno je izvestio o dešavanjima iz Beograda.

"Dok je u Hrvatskoj doček za sportiste koji su se vratili sa Olimpijskih igara bio, najblaže rečeno, skroman, Srbi su dobili spektakularan doček. Svi sportisti tradicionalno su se našli na balkonu Starog dvora u Beogradu. Prvo ih je ugostio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a nakon toga su izašli na balkon, gde ih je pozdravila okupljena masa. Po informacijama RTS-a, više od 40.000 ljudi okupilo se na dočeku", piše tamošnji medij.

"Uporedite ovaj doček u Beogradu, sa ovim u Zagrebu", glasi jedan od komentara.

Naravno, oni ostrašćeni su "ispljuvali" tekst, nakon što su odlepili što su ovakve vesti osvanule u hrvatskim medijima.

"Nisu vam potrebne ove vesti", kaže jedan ljutiti Hrvat, dok drugi dodaje "Koga boli ki*a šta su Srbi dočekali? Je l imamo informaciju kako su dočekali švabe svoje, ili Španci svoje", ljutito će jedan hvratski navijač.

No, nije ni važno što se ljute, važno je da je Srbija još jednom dokazala svetu koliko je moćna, da je atmosfera u našoj zemlji kada je sport u pitanju za divljenje i da je podrška našim herojima uvek ogromna i bezuslovna.