21.02.2015.

08:48

Foto:

Sport

DOGOVOREN MEČ VEKA Mejveder i Pakjao u ringu


Potvrđen meč veka! Floj Mejveder i Mani Pakjao ukrstiće rukavice 2. maja u Las Vegasu. Posle mnogo natezanja i vaganja konačno će se naći u ringu.

Mejveder je trenutno neporažen u 47 profesionalnih borbi, dok Pakjao ima 57 pobeda i pet poraza. Amerikanac ce kao ulog u borbi staviti titule u velter kategoriji u verzijama WBC i WBA, dok će ulog 36-godišnjeg Filipinca biti WBO verzija. 

Procenjuje se da će borba vredeti 250 miliona dolara, a novac će biti podeljen 60:40 odsto u korsti Mejvedera. 

Amerikanac je imao tu čast da obraduje navijače i obelodani datum meča veka.

- Ono što je svet čekao, kanačno je tu. Biće to najveći događaj u istoriji sporta. Ljubitelji boksa i sporta širom sveta biće svedoci nečeg velikog 2. maja. Obećao sam fanovima da ćemo se dogovoriti i dogovorili smo se - obelodanio je Mejveder i već krenuo sa predigrom meča.

- Ja sam najbolji ikada i ova borba će biti prilika da to još jednom dokažem. Mani će pokušati da uradi ono što nikome pre njega nije uspelo, ali ni on neće biti uspešan. On će na kraju postati samo broj 48  - rekao je Mejveder.

Pakjao je dodao da je srećan što će on i Amerikanac konačno ispuniti želju fanovima boksa.

- Čast je biti deo ovog događaja. Dovoljno su čekali i zaslužuju ovaj meč. 

Što se tiče predviđanja ishoda meča, kladionice su već objavile prve kvote, a 38-godišnji Amerikanac je favorit. Na njega je kvota 1,33, dok je na Filipinca 3,40.

Tagovi: