06.03.2015.

08:47

Foto:

Sport

MISTERIJA ALONSO Niko ne zna šta se dogodilo Špancu pre udesa

 

 

Prošlo je 12 dana otkako je Fernando Alosno doživeo težak udes na treningu u Herezu, a još se ne zna šta se tačno desilo vozaču Formule 1! Njegov tim Meklaren izbegava odgovore na tu temu, ostali vozači ne žele ništa da komentarišu, dok se razne teorije množe.

Najviše je proširena ona po kojoj je Španac doživeo elektrošok u kokpitu bolida od energetskog ERS sistema. Međutim, stručnjaci za ovaj sistem tvrde da je to nemoguće.

- Da je Alonsa pogodio šok od ERS sistema, njemu bi život bio ugrožen i pitanje je da li bi preživeo - objašnjavaju tehničari.

ERS sistem od prošle godine daje dodatni pogon bolidima Formule 1 tako što svu kinetičku i toplotnu  energiju "skupljaju" u bateriju i pretvaraju u električnu energiju.

Direktor Formule 1 Berni Eklston je zabrinut kako zbog svega što se desilo Fernandu Alonsu, tako i zbog "zida ćutanja" kojim se okružio Meklaren.

- Fernando je iznenađen svim što se desilo. Meklaren ne želi diskusiju po tom pitanju, pa ne možemo mnogo toga da učinimo. Možda bi trebalo da FIA istraži slučaj - rekao je Eklston.

Legendarni vozač Alan Prost nije želeo da mnogo komentariše slučaj.

- Ne znam ništa više od toga što znaju i ostali ljudi, pa ne bih da dajem bilo kakve ocene. Jasno je samo da je komunikacija između vozača i tima bila čudna pre nego što se dogodio udes - ocenio je Prost.

Španski mediji su otkrili da je Fernando Alonso doživeo takav udarac da se u glavi vratio 20 godina unazad.

Nova sezona Formule 1 počinje sledećeg vikenda u Australiji.

Tagovi: