02.04.2015.

14:47

Foto:

Sport

"PALILULA KUP" obara rekord po broju učesnica

Međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici 22. "Palilula kup" ove godine obara rekord po broju učesnica! U nedelju od 9 časova u beogradskoj dvorani "Pionir" takmičiće se ukupno 141 ritmičarka iz Srbije, Izraela, Češke, Rusije, Bugarske, Slovenije, Crne Gore, BiH i Hrvatske.

Direktor najstarijeg kluba za ritmičku gimnastiku u zemlji Dara Terzić Šterić ističe da će biti i nekoliko učesnica svetskih i evropskih prvenstava.

- Dolazi nam i reprezentativka Izraela Natali Mendelson. Posebno interesantno biće Svečano otvaranje koje počinje u 12 sati, na kom će učestvovati 400 polaznica naše Škole ritmičke gimanstike uzrasta od tri do 16 godina - ističe učesnica OI u Seulu 1988.

Direktor "Palilula kupa" Dragana Terzić i cenjeni međunarodni sudija žali što turnir ne može da bude na listi Međunarodne gimnastičke federacije (FIG).

- Nažalost, dvorana Pionir tokom sezone nikada nije slobodna u kontinuitetu, a za FIG turnir bi nam sala bila neophodna najmanje dva vezana dana. Ipak, "Palilula kup" je veoma cenjen u međunarodnim okvirima što se vidi po broju takmičarki - istakla je Terzićeva.

Turnir je organizovan uz pomoć Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda i opštine "Palilula."

Tagovi: