08.04.2015.

17:19

Foto:

Sport

STJEPANOVIĆ NIJE ZADOVOLJAN: Malo je jedna A norma

 

 

 

Srpski plivač Velimir Stjepanović je izborio A normu za Olimpijske igre u Riju sledeće godine u disciplini 400 metara slobodnim stilom, ali nije zadovoljan tim rezultatom. Ne krije da je na mitingu u Ajndhovenu očekivao mnogo više.
- Naravno da sam srećan što sam izborio normu, ali bilo je to teških nekoliko dana za mene. Ostvario sam i B norme na 200 slobodno i 200 leptir, ali nisam bio predaleko od A norme. Nismo imali mnogo vremena da se odmorimo kako bi trebalo, o čemu ćemo da više vodimo računa ubuduće. Malo smo precenili moje mogućnosti, nismo znali da sam toliko umoran. Nisam psihološki pao posle te dve trke, uspeo sam da se podignem i osvojim A normu na 400 slobodno, pa je bar nešto prošlo dobro i srećan sam zbog toga - rekao je Stjepanović za Galf njuz u Dubaiju.

Uspeo sam da se podignem posle dve trke u Ajndhovenu i da osvojim A normu na 400 slobodno, pa je bar nešto prošlo dobro

Velimir Stjepanović

srpski plivač

Naš plivač kaže da će imati još nekoliko prilika da izbori mesta na Olimpijskim igrama i u drugim disciplinama, a sada će se fokusirati na Svetsko prvenstvo u Kazanju, koje je na programu od 29. jula do 9. avgusta.
- Biće dosta takmičenja tokom ove i sledeće godine, imaću šanse za popravni. Hteo sam da norme izvadim sada, što pre, da o tome više ne razmišljam. Sada kada sam izvadio jednu, mogu više da se fokusiram na 200 slobodno i 200 delfin, pa ću probati u Kazanju da ih ostvarim. Mislim da bih svakako mogao da dobijem vizu za Igre i u tim disciplinama, jer sam najbolji u Srbiji na te dve deonice, ali bih svakako voleo da što pre to skinem s dnevnog reda. Zato ću na SP u Rusiji mnogo više voditi računa da budem odmorniji za trke - istakao je Stjepanović.
Plivač iz Dubaija, koji se takmiči pod srpskom zastavom, nije želeo da licitira sa ciljevima na Olimpijskim igrama.
- Ne bih da pričam o ciljevima za Rio. Imam ideju šta bih voleo da ostvarim i najbitnije mi je da ostanem zdrav tokom priprema i da u punoj formi dođem na OI. Kada stignem u Brazil, videćemo šta će biti - uzdržan je Stjepanović.

 

Tagovi: