18.01.2016.

23:05

Foto:

Sport

PRLAINOVIĆ HVALI GRKE: Uz nas su pokazali najviše, biće teško protiv njih!

Srbija je u četvrtfinalu bila bolja od Rusije sa 15:5, a najbolji u našoj selekciji bio je Prlainović.

- Imali smo dobar pristup meču. Bili smo zaista jako motivisani da se nakon sedam, osam dana utakmica sa slabijim protivnicima ubacimo u ritam potreban za završne mečeve. Energija i motivacija su večeras bili na visokom nivou i to u dobrom trenutku. Nastavljamo takmičenje u dobrom raspoloženju - rekao je naš as.

Igrač Pro Reka je potom prokomentarisao i narednog rivala, selekciju Grčke.

- Grci su poslednjih dana pokazali najviše u svetskom vaterpolu pored nas. Timska reprezentacija i gotovo niko ne odskače. Angažovani su jedni za druge i biće izuzetno teško protiv njih. Uhvatili smo ritam i očekujem još bolju igru, iako je večeras prikazano bilo zaista dobro. Grčka je nešto drugo u odnosu na Rusiju, fantastični su u napadu sa igračem više. Uz naš centarski tandem i njihov je najbolji na svetu. I na Svetskom prvenstvu su bili u polufinalu, ali se nadam se da će opet ostati tu - zaključio je Prlainović, koji je postigao tri gola.

SAVIĆ POSLE RUSA: Počeli smo pod pritiskom, Grci su mnogo napredovali!

Jednako efikasan bio je i Dušan Mandić, koji je istakao da nikada nije uživao u igri kao na ovom turniru.

- Podigli smo nivo igre što je bilo očekivano posle manjeg pada. Grčka je disciplinovana ekipa i iskoristiće sve naše greške. Ipak, ako budemo poštovali dogovor i budemo skoncentirisani neće biti problema. Nikad nisam više uživao u vaterpolu nego sada u Beogradu. Pune tribine su pokazatelj da vaterpolo nije mali sport i da ima ljudi koji hoće da gledaju. Šaljemo lepu u sliku u svet - istakao je Mandić.

"DELFINI" U POLUFINALU! Vaterpolisti Srbije razibli Ruse 15:5, neka se spreme Grci 

Tagovi: