28.01.2016.

16:34

Foto:

Sport

SAVIĆ SE OGLASIO: Plašim se miniranja, sami sebi smo najveći neprijatelj!

Savić se nije oglašavao posle odbrane titule vladara Starog kontinenta, "pobegao" je od novinara, a sada je objasnio zbog čega je to uradio.

Otišao sam u svlačionicu. Morao sam da se smirim, da se saberem. Po prirodi sam veoma emotivan. U mojoj igračkoj i trenerskoj karijeri, ovo je bilo najteže prvenstvo. Najveća odgovornost je bila na meni. Morao sam da se bavim drugim stvarima, a ne psihološkom i taktičkom pripremom ekipe. Iscrpljen sam - rekao je Savić u intervjuu za Sport.

On je potom dodao da sada svi pričaju o zlatu na Olimpijskim igrama, ali da to neće biti lako i da očekuje podmetanja sa raznih strana.

- Dovoljno je da se vratimo u blisku prošlost. Od Atlante 1996, sami smo sebi pravili probleme, unutar vaterpolo organizacije. Reč je o namerno izazvanim problemima. Iskreno, plašim se miniranja. Uvek je dolazilo iz naše kuće. Sa strane, uvek toga ima i to nas ne iznenađuje. Ali, ovo iz sopstvenog dvorišta je najgore - istakao je selektor "delfina".

On je na kraju poručio da ekipa ne bi izlazila na balkon gradske Skupštine da je osvojena srebrna medalja.

- Vaterpolo reprezentacija nikada nije slavila srebro. Reč je o ugledu i tradiciji prethodnih, sadašnje i budućih generacija - zaključio je Savić. 

Tagovi: