26.02.2016.

21:13

Foto:

Sport

(FOTO) ISTORIJA U SLIKAMA: Hokejaši na travi o dubokim korenima ovog sporta u Beogradu i Srbiji

Prisutne ptrijatelje, bivše i sadašnje igrače hokeja na travi koji su učestvovali na prezentaciji pozdravili su Miro Jotić generalni sekretar SHNT Beograd i Slavko Damjanov predsednik SHNT Beograd.

SHNT Beograd

- Mnogo smo vremena potrošili da bi prikupili ovaj materijal koji će takođe biti iskorišćen za knjigu istorije hokeja na travi u Srbiji  i Beogradu - rekao je generalni sekretar Saveza hokeja na travi Beograd, Miro Jotić, ističući da koreni ovog sporta u Beogradu dosežu čak do 1926 godine.

SHNT Beograd

Hokej na travi u Beogradu prvi su zaigrali (stoje): Simović, Vujaković Igor, Kovačević Branko, (mađar iz Melenaca), Mihajlović, Bunoševac Toma, Gajić Peca  Đaković Ilija Čuče: Zarić Slavoljub, Jeremić Pavle, Melamu Romeo, Jovanović Zoran.

SHNT Beograd

Nakon prezentacije foto-materijala, na skupu u hotelu "Prestiž" prisutni gosti Saveza imali su mnoštvo pitanja i pohvala organizatorima nudeći pomoć na izradi istorije ovog olimpijskog sporta. 

SHNT Beograd

U tome su prednjačili potomci  nekadašnjih igrača. Oni su  izrazili želju da dostave savezu još  fotografija i materijala za kompletiranje knjige istorije hokeja na travi u Beogradu i Srbiji, jer će uz poznavanje istorije, budućnost ovog sporta izgledati mnogo lepše.

SHNT Beograd

PROČITAJTE JOŠ:

POSLEDNJA BITKA HOKEJAŠA NA TRAVI: Finiš prvenstva biće odigran u Subotici i Beogradu!

Tagovi: