18.05.2016.

13:27

Foto:

Sport

SREBRO ZA SRBIJU! Rafting reprezentacija osvojila drugo mesto na EP

Srpski tim je u disciplini "head to head" (jedan na jedan) u finalu poražen od domaće selekcije. Slovenci su trku završili za minut i 30 sekundi, dok je naša reprezentacija bila 10 sekundi sporija.

Reprezentacija Srbije nastupila je u sastavu Marko Stojanović, Aleksandar Pantelić, Bogdan Ribarić, Miran Gojić i Vladimir Kranjčec. Selektor našeg tima je Boris Purjakov, koji nije bio u Sloveniji, ali je odmah po osvajanju srebrnog odličja doputovao u Stražu, gde se šampionat održava, kako bi čestitao svojim pulenima.

facebook

- Ovo je veliki uspeh za nas, i ponosni smo što smo osvojili medalju za svoju zemlju. Želimo da se zahvalimo Rafting savezu Srbije, koji nam je omogućio da dođemo na Evropsko prvenstvo - rekao je Marko Stojanović, i dodao da će se nada da će ekipa uspeti da ode na Svetsko prvenstvo koje se krajem godine održava u Abu Dabiju, ali da će biti veoma teško jer su finansije veliki problem.

Naš tim je na putu do finala savladao Slovačku, Češku i Austriju. Treće mesto je pripalo Rusima, koji su bili bolji od Austrijanaca.

Inače, svi članovi srpske reprezentacije su iz Rafting kluba Liman iz Zemuna.

Tagovi: