10.06.2016.

19:45

Foto:

Sport

KAKO SU IGRALI, "ORLOVI" DOBRO PROŠLI! Srbija poražena od Mađara u prvom meču baraža za SP - 26:25

"Orlovi" su očajno odigrali prvo poluvreme i početak drugog, pa se činilo da će preživeti pravi debakl na svom terenu. Ipak, uspeli su da konsoliduju redove, ne i da izbegnu poraz, ali s obzirom na to da su Mađari imali i pet golova prednosti "minus" jedan pred revanš deluje prihvatljivo.

Najefikasniji u srpskom timu bio je Petar Nenadić sa 10 golova, dok je Mađarsku predvodio Tamaš Ivančik sa šest pogodaka. 

Mađari su konstantno vodili tokom prvog poluvremena utakmice u Kraljevu. Sa četiri brza pogotka na startu su poveli sa 4:0, a potom bez većih problema čuvali prednost. Mi smo tek posle osam minuta preko Šešuma postigli prvi pogodak.

Uspeli smo potom da se primaknemo na 7:5, ali su gosti u finišu prvog dela ponovo nanizali nekoliko golova i na odmor otišli sa prednošću od pet golova - 13:5.

"Orlovi" su se preporođeni vratili sa poluvremena. Dobra igra se odrazila na rezultat, serijom 10:1 anulirali smo prednost Mađara, a potom i poveli 20:19. Pet minuta pre kraja utakmice rezultat je bio egal - 23:23. Međutim, ponovo su gosti stekli dva gola prednosti, a "orlovi" su do kraja uspeli samo da smanje na 26:25, ne i da preokrenu rezultat.

Revanš utakmica između Srbije i Mađarske je 15. juna u Vespremu. 

Tagovi: