09.07.2016.

15:16

Foto:

Sport

SKANDALOZNA ODLUKA SEHA LIGE! Srpski klubovi izbačeni iz takmičenja!

Nekoliko čelnih ljudi lige je želelo da isključi Metaloplastiku iz takmičenja, ali in to očigledno nije bilo dovoljno pa su odlučili d aizbace i Vojvodinu.

- Bord direktora doneo je odluku pre tri dana, usred noći, a mi smo sada zatražili da se održi Skupština SEHA lige, jer je to jedini legalni put za sve odluke - rekao je potpredsednik UO Rukometnog saveza Srbije Borisav Perović za Sportski žurnal.

On je potom istakao da niko nije objasnio razloge ovakve odluke.

- Ne znam šta je dovoleo do ovoga. Pre dve nedelje sam sa Milanom Đukićem i Božom Đurkovićem bio na sastanku sa Mihajlom Mihajlovskim i Kićom Ostojićem i tada je Mihajlovski govorio da su naši klubovi siromašni, i kako nisu dovoljno kvalitetni. Ipak, ovako nešto niko nije mogao da očekuje. Pa mi smo osnivači ove lige i kvalitetom ne zaostajemo za većinom - istakao je Perović.

Trener Metaloplastike Veselin Vuković šokiran je odlukom rukovodstva lige.

- Ovo samo govori kako nas SEHA liga tretira, koliko nas poštuju i cene. Nemam reči, sramno je i mnogo ružno... Nigde ne piše ni kako se ulazi, ni kako se izlazi iz lige, nema obrazloženja, koji su to sportski kriterijumi po kojima se donose ovakve odluke. Bojim se da je ovo kraj srpskom rukometu - poručio je Vuković.

Tagovi: