11.08.2016.

01:35

Foto:

Sport

POSRTANJE "DELFINA" SE NASTAVLJA! Soro predvodio Brazil do pobede nad Srbijom - 6:5

Neprepoznatljivo loša reprezentacija Srbije odigrala je još jednu očajnu utakmicu, u kojoj nisu imali rešenje za dojučerašnjeg saigrača, sada golmana Brazila Slobodana Sora, koji je skupio 15 odbrana!

Srbija je povela 2:0 na početku i meča i tada se činilo da su se kockice u igri "delfina" najzad složile i da su loše partije i srećni remiji protiv Mađarske (13:13) i Grčke (9:9) biti prevaziđeni.

Međutim, to je bilo sve od svetskog i evropskog šampiona! Brazil je potpuno preuzeo konce igre u svoje ruke, okrenuo rezultat i samo zahvaljujući fantastičnom večeras golmanu Branislavu Mitroviću Srbija je do kraja meča ostala u igri za bod.

Sreća ne može baš uvek da prati, nekad je treba i zaslužiti, a ovom veoma lošom utakmicom, trećom u nizu, "delfini" je baš i nisu "prizvali".

Naredna utakmica je biti il' ne biti za Srbiju! Puleni selektora Dejana Savića moraju kako znaju i umeju da pobede Australiju u petak (03.10), ako žele da se plasiraju u četvrtfinale.

SRBIJA - BRAZIL 5:6 (2:0, 1:3, 0:2, 2:1)

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 1, Gocić, Ranđelović 1, Ćuk, D. Pijetlović, Nikić 1, Aleksić, Jakšić, Filipović 1, Prlainović, S. Mitrović 1, B. Mitrović.

BRAZIL: Soro, Krivela, Franko, Alonso, Salemi, Gomes 1, Bačes 1, De Kosta, Roča, Perone 1, Gimaraeš 1, Vrlić 2, Antoneli.

UŽIVO:

Pijetlović nije pogodio u narednom napadu i Srbija je pred porazom! Ostalo je manje od 30 sekundi do kraja!

Kakva nesmotrenost srpskih vaterpolista! Na isteku napada Brazila pobegao im je centar Vrlić i izborio peterac! Šutirao je Gimaraeš i pogodio - 6:5.

Sam je bio Aleksić ispred Sora na dva metra i golman Brazila mu je odbranio udarac! Još 1:30 do kraja!

Brani Branislav Mitrović brazilski napad sa igračem više! Pa onda ponovo u sledećem napadu! Fantastičan je danas golman Srbije!

Ponovo igrač više i ponovo gol! Nikić je izborio tu prednost, a onda i pogodio za 5:5.

I nove dve fenomenalne odbrane Mitrovića kada je Brazil imao igrača više! Ide potom igrač više za Srbiju i najzad gol! Strelac Stefan Mitrović, rezultat je smanjen na 5:4.

Ne koriste "delfini" igrača više, a onda ih spasava Mitrović maestralnom odbranom brazilske kontre!

Treća četvrtina

Srbija nije iskoristila preostalo vreme ni da šutne, ostaje 5:3 za Brazil na kraju treće četvrtine.

Kad neće Srbi, hoće Brazilci! Majstorija Josipa Vrlića, koji je primio loptu na centru, okrenuo se kao da je bio potpuno sam i pogodio za 5:3!

Brani Soro i udarac Mandića! Uspela je Srbija da zaustavi napad Brazila, ali napad našeg tima je potpuno stao!

I još jedan napad sa Filipovićem na šutu, ponovo Soro brani! Odličan je bivši golman Srbije! Vodi Brazil 4:3 na tačno 2:00 do kraja četvrtine.

Ne koristi Srbija igrača više! Ko zna koji put Filipović na Igrama pokušava lobom i ne pogađa!

Preokret! Vodi Brazil! Topovski udarac Gomesa sa distance, Mitrović je nemoćan. Brazil vodi - 4:3.

Još jedna dobra pozicija iz kontre, Gocić je tukao sa pet metara, Soro je odbranio. U narednom napad dva puta Pijetlović šutira, jednom je pogodio prečku, drugi put poslao loptu preko gola!

Reuters

Druga četvrtina:

Velika greška naših igrača, Perone im je ukrao loptu, povukao kontru u kojoj je dobio igrača više, a Bačes je pogodio za 3:3. Samo devet sekundi pre kraja poluvremena...

Ne koriste "delfini" kontru šest na pet, tukao je Ćuk skoro iz mrtvog ugla i pogodio okvir gola. Brazil dobija odmah igrača više, srećom, vreme je isteklo pre nego što su se rivali postavili  u napadu.

Prečka zaustavlja udarac Prlainovića. U narednom napadu Brazil dobija igrača više, isključen je Filipović, a Perone ga koristi u poslednjoj sekundi - 3:2 vodi Srbija.

Četiri minuta do kraja četvrtine.

Smanjuje Brazil golom Vrlića iz igrača više - 2:1. Nije se buka s tribina ni stišala, a Srbija je dobila igrača više i Dušan Mandić ga je topovskim udarcem iskoristio - 3:1. 

Ponovo Brazil ne koristi igrača više! Udarac je završio preko gola. Ne pogađa ni Srbija odmah potom, lopta je pobegla s ruke Stefanu Mitroviću prilikom šuta.

Kraj prve četvrtine.

Vodi Srbija 2:0, ali za razliku od prve dve utakmice odbrana "delfina" je kao granit. Brazilci nemaju rešenje. Samo da tako i ostane.

I evo drugog gola! Sava Ranđelović pogađa sa igračem više sa prve stative - 2:0 na 1:22 do kraja.

Ne koriste "delfini" igrača više posle tajm-auta, tukao je Mandić i pogodio okvir gola. Ostaje 1:0.

Brani i Soro posle dobre akcije Srbije i udarca Prlainovića na 3:46 pre kraja četvrtine.

Po dva neiskorišćena napada na obe strane, a onda Filipović koristi prvog igrača više i donosi Srbiji vođstvo - 1:0. Prvi napad sa igračem više za Brazil, ali brani Mitrović!

Tagovi: