12.08.2016.

12:50

Foto:

Sport

PLIVAČICA IZ SIRIJE PREKO SRBIJE NAŠLA SPAS! Jusra Mardini: Hleb i vodu Srbima nikada neću zaboraviti!

 

Jusra Mardini je postala zvezda Igara zbog svoje herojske sudbine, što je kao vrstan sportski plivač, kada se pokvario čamac koji je vozio izbeglice, skočila u vodu i tri i po sata, zajedno sa sestrom, gurala plovilo do obala grčkog ostrva Lezbos!

- Morate da prenesete moje najiskrenije pozdrave vašem narodu, koji mi je pomogao da preživim izuzetno teške trenutke u izbegličkom kampu na srpsko-mađarskoj granici. To vam nikad neću zaboraviti - poručila je Jusra Mardini u razgovoru sa novinarima Blica na Igrama.

Na pitanje koliko je boravila u Srbiji na tom izbegličkom putu, mlada Sirijka je rekla:

- Dva-tri dana. Sasvim dovoljno da shvatim koliko su Srbi humani i gostoljubivi. Moraću da vam se odužim za gostoprimstvo, koje je mene i moju sestru održalo u životu. Imala sam odličan tretman, tu sam našla utočište koje me je preporodilo za nastavak putovanja do Nemačke. Ne možete ni da zamislite koliko su meni ta voda i hrana značile. Drago bi mi bilo da vam dođem u posetu, da vam još jednom zahvalim na svemu. Volela bih da posetim Beograd, čula sam da je fenomenalan - istakla je Jusra Mardini.

On je kao iz topa odgovorila na pitanje da li zna nekog srpskog sportistu.

- Novak Đoković, najbolji teniser na svetu! Taj momak se raspitivao za sve nas u timu izbeglica. Hteo je da nas poseti u olimpijskom selu. On je veliki šampion i veliki čovek - zaključila je Jusra Mardini.

Tagovi: