17.08.2016.

20:39

Foto:

Sport

(FOTO) TIJANA BIJE SAMO U GLAVU! ​Srpkinja pretukla dvostruku olimpijsku šampionku za polufinale

Idemo po medalju! Kako samo bije Tijana Bogdanović, obožave udarce u glavu, kojima je na kolena bacila svetsku šampionku, dvostruku olimpijsku pobednicu koja je najavljivala i treće zlato. Ali, u Riju je naišla na Tijanu.

U polufinalu od 22.00 časa Tijana Bogdanović će se boriti sa Meksikankom Icel Adilene Manhares Bastidas. Ako pobedi, ima srebro oko vrata,  ako izgubi boriće se za bronzu. Meč za treće mesto je od 02.00, a finale je u 03:00 časa.

Počela je Tijana borbu udarcem nogom u glavu i povela sa 3:0 u prvoj rundi. Potom je Kineskinja dobila opomenu za negativan udarac. Srpkinja je uspela da izađe na kraj sa daleko iskusnijom protivnicom i odbrani se do kraja prve runde.

Reuters

Početkom druge runde Tijana je udarcem nogom u telo zaradila još jedan poen i povela 4:1. Vu je smanjila na 4:2, ali je jedan bod pripao našoj takmičarki jer je Kineskinja dobila drugi negativan poen i Tijana je imala prednost od 5:2. Na kraju runde bilo je 6:5 za Tijanu. Kineskinja je do kraja dobila još dva boda za dobre udarce i jedan pošto je Tijana kažnjena jer je izašla van borilišta. 

Odmah na startu treće runde povela je srpska tekvondiskinja sa 7:6, pa je usledio još jedan udarac u glavu za 10:6, potom još jedan 13:7, a novim sjajnim udarcem Srpkinja je meč okončala pobedom od 17:7.

Reuters

TIJANA IDE KA MEDALJI! Bogdanovićeva protiv Kineskinje za polufinale!

Kineskinja je u prvoj borbi na takmičenju bila bolja ubedljiva protiv Huai Hsuan Huang sa Kineskog Tajpeha sa 10-1. Kineskinja je dvostruka šampionka iz Pekinga i Londona, dok je prošle godine bila srebrna na Svetskom prvenstvu.

 ​Bogdanovićeva je na debiju na OI savladala Azerbejdžanku Patimat Abakarovu sa 3-2 u prvoj rundi kategorije do 49 kilograma. 
 

Reuters

 

Tagovi: