05.09.2016.

09:24

Foto:

Sport

DAVOR ŠTEFANEK: Hrvati su mi smešni kad viču da sam njihov. Navikli su da svojataju sve dobro iz Srbije!

 

Hrvatski mediji su kada je Štefanek osvojio olimpijsko zlato u Riju počeli da ga prisvajaju, tvrdeći da je "Hrvat osvojio zlato za Srbiju", iako im je momak iz Subotice još pre godinu dana poručio da on sa "lijepom njihovom" nema nikakve veze i da se oseća Srbinom.

- Navikli smo da oni svojataju ono što je dobro iz Srbije! Iskreno, meni je to bilo smešno. Nisam nacionalista uopšte, ne mrzim nikoga, ne zanima me ko si i šta si, ako si normalan čovek. To što rade je njihova stvar i glupo je sa njihove strane. Ja sam državljanin Srbije i uvek ću predstavljati samo Srbiju, navijati samo za Srbiju i dati srce samo za Srbiju - poručio je Davor Štefanek u intervjuu za Kurir. 

Premijer Vučić je, što se tiče sportista, ispunio sve što je obećao, čovek je na mestu, ja sam i glasao za njega

Davor Štefanek,

zlatni srpski olimpijac

Srpski olimpijac je rekao i da između njega i zlatnog "delfina" Andrije Prlainovića ne postoji nikakav spor, iako je reagovao kontrom na izjave vaterpoliste u Riju o nedostatku sistemskog ulaganja države u sport.

- Andrija i ja smo se videli na dočeku, čestitali jedan drugom. Znam šta je hteo da kaže, a ja sam iz srca napisao šta mislim o tome. Mi smo uvek živeli od toga šta dobijemo od države. Pokazalo se kroz medalje u Riju da je sistem dobar, maltene smo sad osvojili medalja koliko na trima prethodnim Igrama - rekao je Štefanek.

On je dodao da potpuno podržava politiku premijera Aleksandra Vučića, mada izjave Andrije Prlainovića ne vidi kao napad na predsednika vlade Srbije.

- Andrijina izjava je preokrenuta i pogrešno shvaćena. Ne upuštam se toliko u politiku, ali što se tiče nas sportista, premijer je ispunio sve što je obećao. Čovek je na mestu, ja sam i glasao za njega. Dobro radi svoj posao, nemam šta drugo da dodam. Mislim da Srbije ide nabolje - zaključio je Davor Štefanek.

Tagovi: