08.09.2016.

07:00

Foto:

Sport

SKANDALOZNA IZJAVA ARUTJUNJANA: Hteo sam Štefaneku na postolju da okačim srebro oko vrata!

Prošlo je više od 20 dana od kako su se Štefanek i Arutjunjan borili u finalu Olimpijskih igara, ali Jermen i dalje ne može da se pomiri sa porazom. On smatra da je pokraden, a za poraz su mu krivi i sudija i Štefanek.

- Ne želim ničija objašnjenja niti izvinjenja, ne želim ništa da čujem. Ono tamo je bila pljačka koja je načinjena sportisti koji je 15 godina posvetio borbi za tu medalju. Ostao sam praznih šaka kao olimpijski šampion, ali sam postao bogat kao osoba - istakao je Arutjunjan, i nastavio:

Stajao sam i gledao kako Štefanek grize moju zlatnu medalju, kako pozira pred kamerama sa nečim što pripada meni

Migran Arutjunjan, reprezentativac Jermenije u rvanju

- Srećan sam. Vidim da me ljudi vole, da im je žao zbog mene, zbog onoga što se dogodilo, da žele da promene stvari, ali običan svet nije u mogućnosti to da uradi. Ipak, ova ljubav i naklonost neće promeniti moju ljudsku prirodu.

On je potom prokomentarisao i situaciju na pobedničkom postolju, kada nije želeo da se fotografiše sa preostalim osvajačima medalja na najvišem stepeniku.

Kada je došlo do fotografisanja posle finala, želeo sam da skinem medalju i okačim je Štefaneku oko vrata, a posle toga okrenem se i odem tiho, nikad se ne okrenem. Stajao sam i gledao kako grize moju zlatnu medalju, kako pozira pred kamerama sa nečim što pripada meni. Želeo sam da odem, ali tada mi se pred očima pojavila moja kćerka i pomislio sam da ako dam svoju medalju Štefaneku, da ću mu dati i moju patnju, trud i stazu kojom sam prošao. Predomislio sam se i iako znam da bi se mnogim ljudima dopao moj gest, naročito navijačima, nisam to uradio. Otišao sam tiho, možda se vratim jednom ponovo - ubeđen je Jermen da mu je zlato ukradeno.

On je potom i objasnio zašto tako misli.

Nakon što su moji treneri uložili "čelendž", ostalo je bilo još pet sekundi do kraja borbe i nameravao sam da izvedem poslednji napad. Ali, kada je borba nastavljena moj protivnik je stajao predaleko. U trenutku sam shvatio da je cela borba upropašćena. Zapravo, postalo mi je jasno od prvog partera, ali neću sada da mislim o tome - poručio je Arutjunjan.

ŠTEFANEKOV RIVAL PRETI SUDOM! Jermen i dalje kuka i plače zbog poraza u finalu!

Tagovi: