05.02.2017.

11:43

Foto:

Sport

ATLANTA - NJU INGLAND! Tom Brejdi u pohodu na peti trofej u NFL!

Jedan od najvažnijih sportskih događaja na svetu biće odigran u Hjustonu, a u centru pažnje biće legendarni kvoterbek Petriotsa Tom Brejdi (39).

Brejdi bi u slučaju osvajanja najvećeg takmičenja u američkom fudbalu došao do pete titule u NFL. Takođe, vodiće i lični okršaj s velikim rivalom Metjuom Rajanom iz Atlante, koji je takođe među najboljim kvoterbekovima na planeti.

USA Today

- Rajan i ja smo uspostavili kontakt tokom godina. Često mu šaljem poruke tokom sezone i on meni. Mnogo ga poštujem. Sviđa mi se kao osoba, kao igrač, kao vođa. Biće veliki izazov igrati protiv njega i Atlante. Oni igraju sjajno. Njihov napad delovao je pakleno tokom cele sezone. U Superboulu su s razlogom. Pobedili su sve najbolje timove u svojoj konferenciji - rekao je Brejdi.

Nju Ingland je četiri puta osvajao NFL i sva četiri puta u timu bio je Tom Brejdi. S druge strane, Atlanta nikad u istoriji nije bila šampion i ima šansu da dođe do istorijskog trofeja.

USA Today

Iako je Nju Ingland veliki favorit za titulu u NFL, trener Atlante Den Kvin veruje u čudo.

- Kad imate navijače kao što imamo mi, možemo da srušimo sve granice. Nadam se da će u finalu biti glasniji nego ikad - rekao je Kvin.

USA Today

 

Tagovi: