29.03.2017.

15:29

Foto:

Sport

SPEKTAKL NA TAŠU! Trofej Beograda u skokovima u vodu!

Na ovom takmičenju će učestvovati 15 klubova iz Bugarske, Rumunije, Mađarske, Ukrajne, Hrvatske, Švedske i Srbije. Preko 130 juniora, kadeta i pionira će se takmičiti u disciplinama daska 1 metar, daska 3 metra, toranj 5-7 metara i toranj 8-10 metara.

Pokrovitelji manifestacije su Grad Beograd i Sekretarijat za sport i omladinu, a organizatori su Savez za skokove u vodu Beograda i Savez za skokove u vodu Srbije.

Od domaćih timova nastupiće Čukarički, Vračar, Fontana Vuleks i Taš Palilula. Veći broj naših takmičara biće u konkurenciji za osvajanje medalja: Marija Jokić juniorka A-toranj, Đorđe Miletić junior A-daska 1m, Ivan Nikolić junior B-daska 1m, 3m i toranj, Anja Miljević juniorka B-daska 1m, 3m, Nikola Paraušić kadet C- daska 1m, 3m, toranj, Tara Nikolić kadetkinja C-daska 1m, toranj, Stela Džimović kadetkinja D- daska 1m, toranj, Kozma Stajić Kadet D-daska 1m, 3m, Tara Vesić pionirka E-daska 1m, 3m.

Od stranih ekipa tu su Vitoša iz Sofije, Honved, Pezugyor i RLSE iz Budimpešte, Trešnjevka, Nemo i Dive iz Zagreba, Primorje iz Rijeke, Zadar iz Zadra, Triumf iz Bukurešta, a posebno se izdvaja klub Harkiv iz Ukrajne koji je u svojoj istoriji imao i osvajače medalja na Olimpijskim igrama.

Po prvi put nam dolaze gosti iz Švedske, renomirani klub Neptun iz Stokholma, a takmičenje se nalazi u kalendaru Evropske plivačke federacije LEN. Ulaz za gledaoce je besplatan, a satnica turnira je subota od 9 do 14 i 16 do 21 sata, i nedelja od 9 do 14 sati.

Tagovi: