06.06.2017.

16:22

Foto:

Sport

(VIDEO) LUDNICA NA ULICAMA SKOPLJA! Navijači dočekali heroje nacije, Marsenić citirao Mutu!

Ekspedicija Vardara doputovala je u Makedoniju, a nove šampione Evrope je na ulicama glavnog grada sačekalo nekoliko hilajda navijača.

Evropski rukometni šampioni su u 11.15 sleteli na skopski aerodrom "Aleksandar Veliki", odakle su do centra grada stigli otvorenim autobusom u bojama kluba na kojem je pisalo "Šampioni", a uz put su ih na prilazu gradu pozdravljali brojni građani okupljeni oko autuputa i po mostovima.

- Ovo je sve normalno. Ovo je sve normalno - rekao je za medije srpski rukometaš Mijajlo Marsenić, citirajući antologijsku rečenicu Miroslava Mute Nikolića.

Trofej je iz aviona izneo srpski rukometaš Ilija Abutović.

- Ovo smo čekali nekoliko godina, osećaj ne neverovatan. Bilo je teško, imali smo moćne protovnike, kao što su Barselona i PSŽ, ali smo zaslužili trofej. Vardar ima veliko srce - istakao je vidno uzbuđeni Abutović, a prenose makedonski mediji. 

Rukometaši Vardara su najpre u polufinalu pobedili Barselonu golom u poslednjoj sekundi (26:25), da bi onda u finalu, takođe pogotkom u poslednjim trenucima meča slavili protiv Pariz Sen Žermena (24:23).

(VIDEO) MAKEDONIJA NA NOGAMA! Vardar u poslednjoj sekundi postao prvak Evrope!

Tagovi: