24.06.2017.

21:54

Foto:

Sport

FILIPOVIĆ: Strah od poraza nas naterao da igramo! PRLAINOVIĆ: Možda nam je ovo trebalo!

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u finale završnog turnira Svetske lige u Ruzi, pošto je danas u polufinalu pobedila selekciju SAD posle boljeg izvodjenja peteraca sa 13:11. 

- Malo čudna utakmica. Sve je danas u petercima, ali bolje da ništa ne komentarišem... Do kraja treće četvrtine nismo bili svesni da možemo da izgubimo. Kada smo osetili strah počeli smo da igramo. Zasluženo idemo u finale. Nismo blistali, ali je bilo ogromne želje - rekao je Filipović, prenosi Vaterpolo savez Srbije. 

Posle regularnog dela utakmice rezultat je bio 8:8, da bi Srbija nakon toga bila uspešnija posle boljeg izvođenja peteraca.

- Finale će biti još teže, ali se ne bojimo. Toliko puta smo igrali, znamo šta nas čeka. Spremni smo za tu utakmicu - istakao je kapiten "delfina".

Andrija Prlainović, najefikasniji u redovima Srbije sa tri gola, rekao je da njegovoj ekipi "možda i trebala ovakva utakmica".

- Uvek je teško pobediti dva puta jednu ekipu bez obzira na kvalitet. Oni su sada mnogo bolje izgledali nego u grupi. Nebitno je da li je moglo lakše ili ne. Čekaju nas Italijani i biće takođe teško. Očekujem mnogo neizesniju utakmicu nego u grupi. Finale je i logično je da bude uzbudljivo - poručio je Prlainović.

UZALUD SVE, "DELFINI" SU NEUNIŠTIVI! Ameri vodili, ali pali posle drame i peteraca!

Tagovi: