26.06.2017.

14:31

Foto:

Sport

(FOTO) ŠAMPIONI U BEOGRADU! Savić: Baš me briga da li su mladi bili pod pritiskom! Moraju da se dokazuju

Petostruke uzastopne osvajače tog takmičenja, koji su u Srbiju doputovali letom preko Moskve, na aerodromu ih je pozdravio predsednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić.

Selektor "delfina" Dejan Savić čestitao je svojim igračima na novom uspehu.

- Ispunili smo plan koji smo postavili pred Svetsku ligu. Igrači su dali maksimum, osvojili su još jedno zlato i čestitam im na tome. Sledi "osveženje" i priprema za Svetsko prvenstvo. Znamo ciljeve i nastavićemo tamo gde smo stali - rekao je Savić na konferenciji za medije.

Tanjug



Na pitanje kako su pojedini mladi igrači izdražali pritisak, Savić je u svom stilu odgovorio.

- Baš me briga da li su imali pritisak, moraju da se dokazuju. Vrhunski igrači moraju da odgovore na stanje stresa - naveo je on.

Tanjug
Tanjug



Kapiten Filip Filipović dodao je da bi voleo da sadašnja ekipa bude što više na okupu.

- Za neke je Svetska liga mozda nezanimljivo takmičenje, ali nama je privlačno. Nadam se da će svima biti interesantna i da ćemo nastaviti da je osvajamo - poručio je Filipović.

Tanjug



Njegov saigrač Andrija Prlainović kazao je da je napravljena prava uvertira za odbranu svetske titule u Budimpešti u julu.

Bilo je veoma teško, šest utakmica za šest dana, neljudski uslovi, teško je pokazati maksimum zbog umora, zato smo i imali padove protiv SAD i Italije. Pokazali smo mentalnu snagu, jedinstvo i kvalitet da nadoknadimo zaostatak -  istakao je Prlainović, na čije reči se nadovezao Milan Aleksić izjavom da očekuje istu pripremu za Svetsko prvenstvo.

Tanjug


 

Tagovi: