22.07.2017.

14:14

Foto:

Sport

KREĆE SEZONA LOVA NA SRBE! Savić: Ostaće upamćeno da svi žele da nam "otkinu" glavu!

Savić je istakao da Srbija ne beži od uloge favorita i da izjave selektora i igrača drugih timova ne utiču na "delfine".

- Ne mogu ostali da nas opuste ni da nam nabacuju pritisak. Ja sam rekao pre početka turnira da preuzimamo ulogu favorita, i da će ovaj šampionat biti upamćen ne samo po jurcanju za zlatom, srebrom i bronzom, nego i da se Srbima "otkine" glava - rekao je Savić u Budimpešti.

Ne znam igrači kako se opuštaju, ja sam uvek u radnom odnosu

Dejan Savić, selektor vaterpolista

On je istakao da je Srbija ispunila prvi deo plana.

- Nismo pokazali najviše, ali najbitnije da smo ostvarili prvi deo cilja, a to je da budemo prvi u grupi. Tek počinje pravo takmičenje, četvrtfinale je možda i najbitniji meč na turniru. Posle zavisi od kostura, naravno da gledamo ostale ekipe - poručio je trofejni stručnjak.

Srbija će u četvrtfinalu igrti protiv Australije ili Brazila, koji se sastaju u osmini finala.

Mađari previše euforični

Selektor Srbije je prokomentarisao igru i pojedinih reprezentacija.
​- Grčka i Španija sigurno mogu mnogo bolje, Italija je pokazala najviše u pripremnom periodu, i ovde je nastavila sa odličnim igrama. Mađarka je domaćin i možda zbog toga ima dodatni pritisak, a mislim i da su previše euforični - poručio je Savić.

- Dobili smo dva dana da se odmorimo i spremimo. Svejedno je dali ćemo igrati protiv Australije ili Brazila. Sada je faza ispadanja i sve ekipe respektujemo. Mi smo svakako favoriti u četvrtfinalu, a kasnije su utakmice na nož - istakao je Savić.

Najbolji vaterpolo trener na svetu je naglasio da je cela ekipa mnogo rsterećenija nego prethodnih godina.

- Mi smo se dogovorili da ova sezona bude takva da budemo rasterećeni, jer nije bilo pritiska samo u Riju prošle godine, već prethodne tri godine, a mi znamo naše ciljeve. Relaksirani smo, ali izuzetno skoncentrisani na ono što nas čeka - poručio je Savić i na kraju se našalio:

- Ne znam igrači kako se opuštaju, ja sam uvek u radnom odnosu - zaključio je selektor naše reprezentacije.

Tagovi: