19.08.2017.

16:48

Foto:

Sport

PRLAINOVIĆ SUROVO REALAN: Nismo zaslužili zlato na SP!

Srbija je u sjajnom polufinalnom meču izgubila od Hrvatske i morala je da preda svetsku krunu. Tako je ostala bez jedne, od četiri titule koje je istovremeno držala do Mundijala.

- Odbranili smo Svetsku ligu i uzeli bronzu na SP. Uspešna sezona, istina je da se ne može uvek do zlata, ali ovaj put smo sami sebe pobedili. Po kvalitetu bili smo za zlato, nismo ga zaslužili i to je kraj priče o tome. Biće prilike da opet budemo zlatni - istakao je Prlainović za crnogorski portal CDM.

On je istakao da se zna koji je glavni cilj "delfina" za naredne godine.

U moderno doba nešto slično po broju uzastopnih titula je imala samo rukometna reprezentacija Francuske, mada ni oni nisu imali takav kontinuitet osvajanja zlatnih medalja. Pred nama je još mnogo prilika, uključujući i Olimpijske igre u Tokiju, kao krajnji i glavni cilj u ovom ciklusu. Cilj se zna – još jedno zlato - naglasio je Prlainović.

Fantastični srpski vaterpolista ušao je ove godine u istoriju sporta. Postao je prvi igrač koji je osvojio Ligu šampiona sa četiri kluba: Partizanom, Crvenom zvezdom, Pro Rekom i Solnokom!

To je značajan podatak i izdvaja me od drugih igrača. Tako se to pogodilo kod mene, da uvek igram u timovima koji se bore za vrh. Istina je i da sam ja uvek birao takve timove. Titula sa Zvezdom je neuporediva, iz mnogo razloga. Tako nešto se nije dogodilo nikad ranije, a teško će se nekad i dogoditi. U suštini, zna se sve o toj sezoni i tom timu. Bilo je zadovoljstvo biti kapiten tim momcima i podići pehar LŠ u Beogradu pred našim ljudima.To je nešto neprocenjivo - izjavio je Prlainović.

Tagovi: