28.09.2017.

19:49

Foto:

Sport

ODBOJKAŠICE ZGAZILE BELORUSIJU! Srpkinje surovo do polufinala EP!

Izabranice selektora Zorana Terzić odgirale su gotovo pa perfektan meč i ni u jednom trenutku nisu dale protivnicama ni d apomisle da mi mogle da uzmu set, a kamoli nešto više.

Najefikasnija u pobedničkom sastavu bila je Tijana Bošković sa 18 poena, dok su po 12 upisale Brankica Mihajlović i Stefana Veljković

Kod Beloruskinja Bariševič je postigla devet poena, dok su po pet ostvarile Harelik i Markevič.

Odbojkašice će u polufinalu igrati protiv bolje selekcije iz duela Rusije i Turske koji se igra u petak. 

SRBIJA - BELORUSIJA 3:0 (25:19, 25:12, 25:14)

SRBIJA: Buša, Živković, Popović, Malešević, Mihajlović, Marković, Mirković, Veljković, Pušić, rašić, Bošković, Milenković, Blagojević.

BELORUSIJA: Kavalčuk, Palšuskaja, Smirniova, Kalinuskaja, Harelik, Fedarnik, Paulava, Paulukuskaja, Serik, Jafar, Valadzko, Markevič, Bariševič, Klimets.

 

TOK MEČA

Treći set:

KRAJ! Srbija je u polufinalu! Bilo je samo pitanje kojim rezutlatom će se završiti treći set - 25:14

Polako ali sigurno Srpkinje privode ovaj meč kraju. Na drugoj pauzi naše igračice vode 16:10.

Vođstvo Srbije i na početku trećeg seta. Bilo je 5:1 za naše, ali Beloruskinje ipak nisu dozvolile našim igračicama da se još više odlepe do prvog tehničkog tajm-auta - 8:5.

Drugi set:

Furiozan finiš drugog seta! Razgoropadila se Tijana Bošković i pogurala naše odbojkašice do dvocifrene prednosti u drugom setu - 25:12.

Dodale su gas Srpkinje i na drugu pauzu odlaze sa šest poena prednosti - 16:10. Razigrala se Brankica Mihajlović.

Drže se Beloruskinje na početku drugog seta. Naše igračice za sada ne uspevaju da se rezultatski odlepe i na prvom tehničkom tajm-autu imaju "samo" dva poena prednosti - 8:6.

Prvi set: 

Bez većih problema su naše reprezentativke privele prvi set  kraju, a još su i uvećale prednost - 25:19.

Ne staju naše odbojkašice, zadržale su nivo igre sa starta seta i vrlo brzo stigle do pet poena prednosti nad Beloruskinjama koje trenutno nemaju rešenje za raspoloženje Srpkinje koje vode 16:11. 

Odlično su srpske odbojkašice otvorile meč i sjajnom igrom pre svega Tijane Malešević povele 7:3 pa su  na tehnički tajm-aut otišle Srpkinje sa prednošću od 8:4.

Tagovi: