08.03.2018.

15:09

Foto:

Sport

NI ZA 10 GODINA NEĆE BITI BOLJE! Veselin Vujović surovo iskren na temu srpskog rukometa

Srbija je na minulom Evropskom prvenstvu ostvarila samo jednu pobedu, selektor i igrači su žestoko pljuvali preko medija, a na kraju je smenjen strateg Jovica Cvetković.

Sve to je znak Veselinu Vujoviću da u srpskom rukometu i dalje nema nikakvog reda i poretka.

- Ja vam garantujem: ništa se neće promeniti, niko se neće pomeriti i ništa se neće desiti. Ostaće blato kakvo jeste, ostaće ljudi kakvi jesu. Selektor Jovica Cvetković je dao izjavu da je zadovoljan rezultatom i postignutim. Njemu je neko rekao šta su ciljevi reprezenatcije u Hrvatskoj, a ako je taj cilj plasman u drugi krug, onda je sve urađeno - rekao je Vujović u razgovoru za Radio Beograd.

On je dodao da je srpski rukomet - blato. I to živo blato, iz kojeg izlaska nema.

- To je nešto toliko umlaćeno, isprljano, da to blato ne može da se spere! Postati selektor kod nas u ovom trenutku je više kazna nego čast i privilegija. Mi nemamo cilj, nemamo strategiju, nemamo poverenja. Mi u rukometu nemamo nikoga za koga možemo da se vežemo, da kažemo to je osoba koja će nas povući, koja će napraviti neki boljitak. Došli smo u jednu situaciju iz koje ja lično ne vidim izlaz. Mislim da je i 10 godina rada na našem rukometu malo da bismo mi mogli da uradimo nešto – kaže Veselin Vujović.

Tagovi: