Autor: Informer.rs

26.09.2018.

22:44

Foto:

Sport

MUK U ITALIJI! Maestralni "orlovi" pregazili "azure", polufinale je blizu!

 

Puleni Nikole Grbića odigrali su maestralan meč, u svakom setu držali sve pod kontrolom, domonirali, nisu dozvolili Italijanima ni da se ponadaju da mogu do trijumfa.

Atanasijević je predvodio "orlove" sa 19 osvojenih poena, sa po 10 su meč završili Lisinac i Ivović, jednim manje od Kovačevića. Sa druge strane, Danijele Macone je bio najefikasniji sa samo 11 poena.

Igralo se poen za poen u prvom setu do prvog tehničkog tajm-auta na koji je Srbija otišla sa prednošću od 8:6. Nakon toga naši su bili neuhvatljivi za azure.

Nastavila je Srbija da dominira, naši su sjajno servirali, prednost je rasla, pa su ekspresno otišli na 16:10, a potom su imali i "+7" - 19:12. Bilo je jasno da domaćin ne može ništa više da uradi u ovom setu koji je Srbija dobila ubedljivo sa 25:15.

Nastavili su "orlovi" s maestralnom igrom i u drugom setu poveli sa 14:9. Međutim, malo su se opustili Grbićevi puleni pa su Italijani zapretili i prišli na 14:12. Ali, Kovačević je vratio prednost od četiri poena, potom je briljirao Ivović i drugi set dobili smo sa 25:20.

Ni u trećem delu igre Italijani nisu imali rešenje za raspoloženje srpske odbojkaše koji su došli do trijumfa bez izgubljenog seta.

Srbiju u četvrtak čeka duel sa Poljskom  od 20.30. 
 

Tagovi: