30.12.2018.

15:54

Foto:

Sport

POSLE PET GODINA PROGOVORIO ČOVEK koji je pronašao MIHAELA ŠUMAHERA posle pada na skijanju

Francuski ski instruktor i spasilac Stefan Bozon prvi je došao do Mihaela Šumahera 29. decembra 2013. godine nakon pada u Meribelu.

Legendarni vozač Formule 1 je otišao van obeležene staze za skijaše, pao je i udario glavom u kamen.

- Šumaher je imao sreće u smislu što je helikopter bio slobodan i što je mogao da pristupi mestu na kojem je pao, jer je ono teško dostupno, okruženo velikim nanosima snega. Nikada neću zaboraviti tu scenu, Šumahera kako leži posle udarca glavom u stenu - rekao je Bozon za agenciju Fokus.

On je istakao da su Mihael i njegov sin otišli van staze i vidokruga spasilaca.

- I pored svega toga, posledice ne bi bile tako tragične da je tog dana padao sneg. Međutim, njega nije bilo, a sloj koji je pokrivao stenu bio je jako tanak. Dovoljno ga je bilo da Šumaher ne vidi kamenje, ali i nedovoljno da bi izdržalo da se skija preko njega. 

Bozon i pored svega drži se mišljenja da je Šumaher imao sreću u nesreći.

- Helikopter je iz Kurševela stigao do Meribela za svega nekoliko minuta i odmah ovezao Mihaela na operaciju, koja mu je spasla život. 

Francuski instruktor tvrdi da odgovornost za nesreću ne snose ljudi koji su obezbeđivali stazu.

- Mihael i njegov sin su otišli u oblast koja nije bila osigurana i zbog toga niko ne može da snosi odgovornost za tu nesreću.

Stefan Bozon podržava ponašanje porodice Šumaher, koja krije od javnosti stanje legendarnog vozača Formule.

- Mihaelu je najpotrebniji mir. Siguran sam da je porodica imala pakleno teških ovih pet godina. Potpuno podržavam sve što rade - poručio je Bozon.

Tagovi: