06.03.2019.

20:52

Foto:

Sport

KLUPSKO PRVENSTVO EVROPE U TEKVONDOU: Bronzane medalje Dimitrija i Vesne Ajduković DONELE RADOST U TABOR TK BANJICA

U žestokoj konkurenciji bodovnog G1 turnira, među više od 2.000 učesnika, borci TK Banjica, dvaput su se peli na pobedničko postolje.    

U konkurenciji kadeta do 65 kg zablistao je Dimtrije Ajduković. Na startu turnira Dimitrije je pobedio takmičara iz Rusije, potom je nadjačao domačeg takmičara. Ipak još jedan Grk i to u polufinalu uspeo je da zaustavi Ajdukovića, koji se morao da zadovolji bronzanom medaljom.

Informer

 

Sličan put Dimitriju, imala je i njegov sestra Vesna Ajduković. Boreći se u kategoriji do 59 kilograma, Vesna je pobedila dve Grkinje, ali je treća takmičarka zemlje domačina turnira uspela da je zaustavi u polufinalu. Kao i njen brat Dimitrije, Vesna se popela na pobedničko postolje okićena bronzanom medaljom. 

Informer

Vesna i Dimitrije Ajduković

U Solunu se nadmetala i Katarina Jakšić (do 37 kg), koja na putu do medalje zaustavljena posle jedne pobede.  

Informer

PONOS TK BANJICA: Vesna, Dimitrije i Katarina

- Osvajanjem dve bronzane medalje naši takmičari obezbedili su plasman na Evropsko kadetsko prvenstvo koje ce biti održano u Litvaniji, od 2. do 4. oktobra 2019. S obzirom da imaju još dosta vremena da izbruse formu s pravom možemo očekivati od Dimitrija, Vesne  I Katarine još veće uspehe-rekao je Nebojša Rakić prvi trener TK Banjica.

KATARINA JAKŠIĆ BRONZANA NA ŠAMPIONATU EVROPE: Takmičarka tekvondo kluba Banjica, uspehom najavila LEPE VESTI IZ ŠPANIJE!

Tagovi: