Autor: Informer.rs

11.03.2019.

21:31

Foto:

Sport

TRAGEDIJA! Ćerka bokserske legende izvršila samoubistvo!

Ćerka legendarnog borca i sama se bavila boskom, a njeno telo pronašao je rođak kada je zatekao obešenju u njenom stanu u Hjustonu.

Posle vesti o njenoj smrti dvostruki osvajač svetske titule kao i zlatne medalje na Olimpijskim igrama 1968. godine u Meksiku obratio se javnosti putem Tvitera i uputio oproštajno pismo.

- Tata, želim da se bavim boksom. "Na prvom mestu je škola", odgovorio sam joj. Ovo je prva nedelja posle 42 godine da nisam sa mojom Fridom. Ona je sada sa stvoriteljem. Samo jedan dan, jednu godinu, jednu dekadu želim - napisao je Formen na svom Tviter nalogu.

Inače, sedamdesetogodišnji Džordž Formen ima dvanaestoro dece, sedam kćeri i petoricu sinova koji se svi zovu kao i on - Džordž. Pored svega što je uradio u karijeri, ušao je u istoriju kao najstariji šampion sveta u boksu kada je 1994. godine, kao četrdesetpetogodišnjak pobedio Majkla Mura.

Ostaće upamćen po borbi sa Muhamedom Alijem iz 1974. godine kada je poražen od neprikosnovenog boksera u 8. rundi nokautom. Njihova borba nazvana je "borbom veka".

Tagovi: